РФ на Заході асоціюється з втручанням у вибори — Золотухін

РФ на Заході асоціюється з втручанням у вибори — Золотухін

Російська Федерація асоціюється на Заході з втручанням у вибори. Таку думку в ефірі Українського радіо в програмі "Сьогодні.Ввечері" висловив заступник Міністра інформаційної політики України Дмитро Золотухін.
 
"Тільки в країнах Європейського союзу очікується близько 50 виборчих процесів. У травні відбудуться вибори до Європейського парламенту і з моєї інформації, з зустрічей, які ми проводили в Брюсселі, очевидно, що люди дуже насторожено до цього відносяться. Вони думають про факти втручання, оскільки стикалися з ними на різноманітних виборчих процесах, які мали місце. Дуже часто в цих згадується шкідлива діяльність Російської Федерації, яка проявляється саме в використанні речей, які прямо заборонені якщо не законодавством, то регламентами компаній типу Фейсбуку, — як то боти, тролі і так далі", — зазначив політик.
 
 
Зазначимо, сьогодні директор Національної розвідки США Ден Коутс під час вступної промови на слуханнях в комітеті Сенату США у справах розвідки попередив, що Росія буде використовувати кібертехнології для втручання у вибори президента України. 
 
23 січня президент України Петро Порошенко в інтерв'ю Bloomberg заявив, що  Російська Федерація шляхом використання демократичних інструментів впливає на виборчі процеси, які відбуваються в європейських країнах, зокрема й в Україні, в 2019 році. 
 
Слухати повну версію.