ЄСПЛ повернув пріоритетний статус розгляду справи Сенцова

ЄСПЛ повернув пріоритетний статус розгляду справи Сенцова

Європейський суді з прав людини повернув пріоритетний статус у справі за скаргою українських політв'язнів в Росії Олега Сенцова і Олександра Кольченка.

Про це повідомив у Фейсбук керівник Міжнародної правозахисної групи Агора Павло Чіков.

"Раніше прийняте рішення про відкладення справи Олега Сенцова і Олександра Кольченка до розгляду міждержавної заяви України проти Росії скасовано. Справі повернуто пріоритетний порядок розгляду, суд повідомить про подальший рух справи", — йдеться у повідомленні.

Крім того, за інформацією адвоката правозахисної групи Наташі Добревої, яка представляє інтереси Сенцова і Кольченка, відкладення розгляду стосується тільки скарг щодо подій на Донбасі, отже, всіх кримських справ воно не зачіпає.

"Суд просить вважати раніше відправлений лист таким, що не відправлявся", — йдеться у поясненні суду від 24 січня 2019 року.

Водночас на сайті ЄСПЛ про повернення пріоритетності розгляду справи Сенцова і Кольченка наразі не повідомляється.

Читайте також: Сенцов у колонії закінчив писати роман — Геращенко

Нагадаємо, російські спецслужби затримали українського режисера Олега Сенцова й активіста Олександра Кольченка в анексованому Криму в травні 2014 року. Їх звинуватили в організації терактів на півострові. "Суд" призначив Сенцову 20 років колонії суворого режиму. Кольченко отримав 10 років колонії. Обвинувачені своєї провини не визнали.

На фото: Олег Сенцов