В Україні презентували фільм "Крути 1918", у широкому прокаті стрічка з 7 лютого

В Україні презентували фільм "Крути 1918", у широкому прокаті стрічка з 7 лютого

В Україні презентували фільм "Крути 1918", у широкий прокат стрічка виходить з 7 лютого. У фільмі є символізм, який пов'язує його з сучасністю. Таку думку за результатами прес-показу фільму висловила в програмі "Сьогодні.Вдень" журналістка Українського радіо Юлія Тупіченко.
 
"Зйомки проходили на Софіївській площі, це громадське віче, дуже  реалістично. Також хочеться відзначити, що на самому початку картини зйомки відбувалися в Хонці президента-втікача в Межигір’ї, що дуже символічно", — зауважила журналістка. 
 
За її словами, фільм вийшов дуже атмосферним.
 
"Вже з першої хвилини переносишся в часи боротьби війська УНР за незалежність молодої держави. Хочеться відзначити романтичну лінію фільму — кохання, яке існує навіть під час війни і це дуже гарно показали вже на самому початку режисери", — повідомила Тупіченко.
 
У широкий кінопрокат стрічка вийде 7 лютого 2019 року.
 

 
Нагадаємо, бій під Крутами відбувся 16 (29) або 17 (30) січня 1918 року біля залізничної станції Крути поблизу селища Крути та села Пам'ятне, за 130 кілометрів на північний схід від Києва, 18 км на схід від Ніжина.
 
  
Цей бій тривав 5 годин між 4-тисячним підрозділом російської Червоної гвардії під проводом есера Михайла Муравйова та загоном із київських курсантів і козаків "Вільного козацтва", що загалом нараховував близько чотирьох сотень вояків. 
 
У бою під Крутами оборонці української державності виконали наказ командування і зупинили стрімкий наступ ворога. Ця затримка ворога дала змогу українській делегації укласти Берестейський мирний договір, який врятував молоду українську державність.
 
Слухати повну версію.