Українського політв'язня Панова етапували до Омська

Українського політв'язня Панова етапували до Омська

Засудженого у справі "українських диверсантів" українця Євгена Панова етапували до Омська, скоро стане відомо, в якій саме колоній він відбуватиме "покарання".

Про це повідомляють родичі політв'язня на сторінці Євгена у Фейсбук.

"Сьогодні, 29.01, за повідомленням українського консула в Новосибірську, Євгена етапом привезли до Омська. На етапі був майже 4 місяці. Це такі російські тортури над українцем Євгеном Пановим. Майже 4 тисячі кілометрів від дому. Це ізоляція від усього", — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, 6 грудня 2018 року адвокат політв'язня Ольга Дінзе повідомляла, що Євгена відправили в Краснодар з Сімферопольського СІЗО в окупованому Криму.

Як повідомлялося, Євгена Панова було затримано у серпні 2016 року в окупованому Криму за звинуваченням у начебто плануванні терактів на території півострова.

13 липня 2018 року підконтрольний Кремлю Верховний суд Криму засудив громадянина України Євгена Панова до 8 років колонії суворого режиму. Політв'язня етапували до московського СІЗО "Матросская тишина". Вже 25 жовтня відбулося розгляд апеляції на вирок Панову, однак вирок залишили  без змін.

У МЗС України обвинувачення Євгена Панова назвали сфабрикованими та політично вмотивованими, а його засудження до восьми років колонії суворого режиму – нелегітимним.

На фото видання "Коммерсантъ" – Євген Панов