НАЗК знайшло неточності в усіх деклараціях кандидатів у президенти

НАЗК знайшло неточності в усіх деклараціях кандидатів у президенти

Національне агентство з питань запобігання корупції перевірило декларації кандидатів у президенти, які подали документи до ЦВК та знайшло помилки у деклараціях усіх кандидатів.

Про це повідомляє прес-служба НАЗК.

За даними прес-служби, у 2019 році Національне агентство вперше залучено до виборів президента України в частині перевірки декларацій кандидатів.

"На сьогодні перевірено декларації кандидатів: Валентина Наливайченка, Ігоря Шевченка, Сергія Капліна, Віталія Скоцика, Андрія Садового, Віталія Купрія, Євгенія Мураєва, Анатолія Гриценка, Геннадія Балашова, Ольги Богомолець, Романа Насірова, Олександра Шевченка, Юрія Бойка, Олега Ляшка, Іллі Киви, Олександра Вілкула, Юлії Тимошенко, Дмитра Добродомова, Руслана Кошулинського, Аркадія Корнацького, Олександра Мороза, Олександра Данилюка, Ігоря Смешка", — йдеться у повідомленні.

Також триває перевірка декларацій Сергія Тарути, Володимира Зеленського та Інни Богословської.

За інформацією департаменту перевірки декларацій та моніторингу способу життя НАЗК, помилки та неточності були виявлені в усіх перевірених деклараціях. Найпоширеніші з них — суб’єкти не вказують кадастрові номери об’єктів нерухомості, зазначають транспортні засоби, які відсутні в реєстрах, або не зазначають їх ідентифікаційні номери. Також поширеною є помилка, коли суб’єкти не зазначають корпоративні права у підприємствах, які перебувають у стані припинення, але ще не припинені, або ж не вказують юридичних осіб, кінцевими бенефіціарними власниками яких вони є.

Після перевірки НАЗК кандидати на пост президента України Валентин Наливайченко, Ігор Шевченко, Сергій Каплін, Віталій Скоцик, Андрій Садовий, Віталій Купрій, Геннадій Балашов, Олександр Шевченко, Юрій Бойко, Олег Ляшко, Ілля Кива, Дмитро Добродомов, Руслан Кошулинський, Олександр Данилюк внесли уточнення та виправили помилки у деклараціях.

Назк нагадує, що помилки і неточності, виявлені в декларації, підлягають виправленню і не є підставою для відмови в реєстрації кандидата на пост президента України.

Як повідомлялося, ЦВК вже зареєструвала 22 кандидатів в президенти.

Центральна виборча комісія оголосила про початок виборчого процесу з 31 грудня 2018 року,  офіційне висунення кандидатів дозволено до 3 лютого. Окружні виборчі комісії повинні бути створені до 18 лютого включно, дільничні — до 12 березня.