Результати міжнародних мовних іспитів можна зарахувати як ДПА — МОН

Результати міжнародних мовних іспитів можна зарахувати як ДПА — МОН

Міністерство освіти і науки України оприлюдило перелік міжнародних мовних іспитів, результати яких учні 9 та 11 класів можуть зарахувати як оцінку державної підсумкової атестації з іноземної мови.

Про це інформує прес-служба МОН.

Зокрема, з англійської мови зараховуватимуть екзамени IELTS, TOEFL ті інші, переглянути повний список можна тут.

У ньому, зокрема, вказані назви та розробники тестів з англійської, німецької та французької мов за трьома рівнями. Важливо, що цього року вперше визначено кількість балів (оцінку), яку має набрати учень для зарахування сертифікату як оцінки ДПА. Якщо рівень відповідає необхідному, то в документ про освіту виставляється 12 балів за атестацію з іноземної мови. Водночас необхідно підкреслити, що міжнародні сертифікати мовних іспитів не зараховуються як оцінка за ЗНО.

Учні 9-х класів, які вивчали іноземну мову на рівні стандарту, можуть зарахувати міжнародний іспит рівня А2 і вище, а для класів із поглибленим вивченням – В1 і вище. Сертифікат або диплом має бути 2018 або 2019 року (до дня проведення атестації).

Для зарахування учень повинен звернутися з відповідною заявою до свого закладу освіти та надати копію сертифікату. Якщо випускник, що має сертифікат, не напише таку заяву, то оцінка виставлятиметься за результатами письмової атестації.

Нагадуємо, що цього року випускники 9-х класів вперше отримали можливість зараховувати результати міжнародних мовних іспитів як оцінку ДПА.

Учні 11-х класів, які вивчають іноземну мову за рівнем стандарт або академічним рівнем, можуть зарахувати міжнародний іспит рівня B-1 і вище, а для класів із поглибленим вивченням іноземних мов – В-2 і вище. Сертифікат або диплом має бути отриманий 2018 або 2019 року (до 28 травня 2019р. з англійської мови, до 27 травня 2019р. – з німецької, французької мов, тобто до днів проведення ЗНО з цих предметів).

Для зарахування учень повинен звернутися з відповідною заявою до свого закладу освіти та надати копію сертифікату. Якщо випускник не напише таку заяву, то оцінка ДПА виставлятиметься за результатами ЗНО.

Читайте також — Що варто знати абітурієнтам з непідконтрольних територій про вступну кампанію 2019 року

Якщо випускник 11-го класу хоче, щоб його сертифікат був зарахований як ДПА, але він отримає його після того, як зареєструвався на ДПА в формі ЗНО, у нього є можливість до 25 березня внести зміни у реєстраційні дані шляхом здійснення перереєстрації. Якщо її не буде здійснено, то оцінка за ДПА виставлятиметься за результатами ЗНО.

Читайте також — Олег Шаров: 98,8 % заяв вступників було подано в електронному вигляді

Якщо учень планує отримати сертифікат після 25 березня (тобто вже не матиме змоги здійснити перереєстрацію) і до дня проведення ЗНО (28 травня для англійської мови, 27 травня для французької, німецької мов), то він теж може написати заяву про зарахування сертифікату як оцінки за ДПА. В заяві треба вказати, що він очікує отримання сертифікату, а потім випускникові потрібно надати його паперову копію.

Нагадуємо, що на 2019 рік МОН розширило можливості учнів під час проходження державної підсумкової атестації.

Як повідомлялося, Міністерство освіти і науки України затвердило умови прийому до вишів, на вступників чекають зміни у творчих конкурсах, прохідних балах та пільгах. Мінімальні прохідні бали 150 та 130 для окремих спеціальностей, творчі конкурси до подачі заяв, компактніші терміни вступної кампанії та інші новації чекають на вступників цього року.

Також, зокрема, змінено строки проведення творчих конкурсів, які відбуватимуться з 1 до 10 липня — до початку подання заяв, а для контрактників передбачена друга сесія творчих конкурсів — з 11 до 22 липня.

Ще одна важлива новація 2019 року – розширення пільг для учасників бойових дій, які будуть поширені на всіх вступників цієї категорії, а не лише на учасників бойових дій АТО/ООС, як було раніше.

Фото: poland2day.com

Останні новини
Військове кладовище почнуть будувати у середині червня – в.о. Міністра у справах ветеранів
Військове кладовище почнуть будувати у середині червня – в.о. Міністра у справах ветеранів
"Єдині вікна" у ЦНАПах, єКабінет, реабілітація та інструменти для розвитку – Порхун про нову ветеранську політику
"Єдині вікна" у ЦНАПах, єКабінет, реабілітація та інструменти для розвитку – Порхун про нову ветеранську політику
"Це не телешоу, не боротьба за популярність... Це реальні люди з реальними історіями", – Мстислав Чернов
"Це не телешоу, не боротьба за популярність... Це реальні люди з реальними історіями", – Мстислав Чернов
Катерина Радченко: Мета нашого проєкту — порушити глобальну тишу
Катерина Радченко: Мета нашого проєкту — порушити глобальну тишу
У межах Чорного моря має активніше діяти НАТО — Риженко
У межах Чорного моря має активніше діяти НАТО — Риженко
Новини по темі
Пам'яті Ігоря Юхновського
Про російсько-українську війну слід говорити в школі чесно — історикиня Макаревич
Зросте кількість контрактників, але частину оплачуватиме держава — Винницький про реформу вищої освіти
Україна успішно виконала вже 13 РНП на шляху до НАТО — Жовква
Усі завдання Національного мультипредметного тесту оцінюються автоматично — Тетяна Вакуленко