Росія через ЗМІ намагатиметься демонізувати вибори в Україні — КВУ

Росія через ЗМІ намагатиметься демонізувати вибори в Україні — КВУ

Росія через свої засоби масової інформації намагатиметься демонізувати вибори президента України. Таку думку в ефірі Українського радіо в програмі "Сьогодні.Ввечері" висловила заступник генерального директора комітету виборців України Наталя Линник.
 
"Росіяни не можуть потрапити на українські вибори, по-перше, тому що здійснюється контроль з боку державної прикордонної служби, а з іншого боку, в якості кого росіянин може потрапити на дільницю, якщо він не спостерігач чи журналіст? Хіба що провокації можуть бути з боку російських ЗМІ, які будуть пробиватися на українські виборчі дільниці і, умовно кажучи, вишукувати бліх, або самотужки робити провокації з якими-небудь своїми агентами, які є громадянами України та демонізувати вибори в Україні у своїх засобах масової інформації", — зазначила Наталя Линник.
 
Вона зазначила, що в рамках інформаційної війни російські ЗМІ працюють на три аудиторії: міжнародну, внутрішньоросійську та україннську, яка проживає в південно-східних регіонах та схильна до лояльного ставлення до Росії.
 
За її словами, Росія також може використати спостерігачів від лояльних до себе третіх країн.
 
"В місії ОБСЄ можуть бути не тільки спостерігачі безпосередньо від Російської Федерації нелояльні до нас. В них є спостерігачі від країн лояльних до Росії, які можуть також можуть робити гучні заяви про те, що вибори були недемократичними, або недостатньо демократичними і постійно ставити наші вибори під сумнів на міжнародній арені", — вважає вона.
 
Нагадаємо, очільник МЗС України Павло Клімкін заявив, що його відомство не буде реєструвати офіційних  спостерігачів від РФ на українських президентських виборах і сподівається на таке ж рішення від Центральної виборчої комісії. 
 
Окрім того, Україна вирішила не відкривати виборчі дільниці на території Росії.
 
 
Як повідомлялося, Центральна виборча комісія оголосила про початок виборчого процесу з 31 грудня 2018 року,  офіційне висунення кандидатів дозволено до 3 лютого. Окружні виборчі комісії повинні бути створені до 18 лютого включно, дільничні — до 12 березня.
 
Слухати повну версію.
 
Фото: Інформатор