Полозов: адвокати не мають дозволу на допуск до українських моряків у СІЗО

Полозов: адвокати не мають дозволу на допуск до українських моряків у СІЗО

Адвокати полонених Росією українських моряків наразі не мають дозволу на відвідування СІЗО "Лефортово", куди перевели їхніх підзахисних. 

Про це Українському радіо розповів адвокат Микола Полозов, який захищає моряка Дениса Гриценка.

За словами Полозова, захист військовополонених моряків шукатиме можливість забезпечити адвокатам відвідування підзахисних до цього часу.

"Зараз у адвокатів немає дозволу на відвідування моряків у СІЗО "Лефортово". Слідство обіцяло підготувати такий дозвіл впродовж доби. На жаль, у СІЗО є складнощі з організацією проходу адвокатів до затриманих. Стан здоров'я затриманих вимагає лікування. У Василя Сороки є серйозні проблеми з пораненою рукою, усім морякам потрібно незалежне медичне обстеження", — сказав Полозов.

Прослухати

Нагадаємо, раніше стало відомо, що українських моряків Андрія Ейдера, Андрія Артеменка та Василя Сороку перевели із медичної частини до СІЗО Лефортово у Москві. Слідчий також пообіцяв протягом доби підготувати і передати в СІЗО "Лефортово" дозвіл для адвокатів, аби вони могли зустрітися з поранених військовополоненими моряками.

Читайте також — Столтенберг закликав Росію негайно звільнити полонених українських моряків

25 листопада минулого року українські кораблі в Азовському морі захопив спецназ Росії, кораблі  з екіпажами були доставлені в Керч. Пізніше в окупованому Сімферополі суд арештував і звинуватив українських моряків у порушенні кордонів Росії. Згодом їх відправили до московських СІЗО "Лефортово" та "Матросская тишина".

Малий броньований артилерійський катер "Бердянськ" після обстрілу російськими спецслужбами. Фото — facebook.com/andrzej.davydov