На Донбасі за тиждень піротехніки ДСНС розмінували понад 44 га

На Донбасі за тиждень піротехніки ДСНС розмінували понад 44 га

Упродовж минулого тижня підрозділі Державної служби з надзвичайних ситуацій зі складу Об'єднаних сил очистили від вибухівки 44,61 гектара території Донецької та Луганської областей.

Про це повідомляє прес-центр ООС.

"За підсумками виконання завдань протягом тижня підрозділами ДСНС зі складу Об'єднаних сил очищено 44,61 га території, виявлено та знешкоджено 63 вибухонебезпечних предмети, чим забезпечено щоденний доступ чергового персоналу Донецької фільтрувальної станції на робочі місця; забезпечено функціонування пунктів надання допомоги населенню в межах КПВВ, на яких за зверненнями 393 осіб, що перетинали лінію зіткнення надано можливість обігріву, відпочинку, медичної та психологічної допомоги понад 300 особам", — йдеться у повідомленні.

Як повідомляється, основні зусилля саперів були зосереджені в районах населених пунктів та об'єктів інфраструктури. З початку 2019 року піротехніки ДСНС вже здійснили понад 30 виїзди та знищили більше 355 вибухонебезпечних предметів по всій Україні.

Нагадаємо, за даними ЮНІСЕФ, нині Схід України є одним із найбільш замінованих регіонів у світі. З липня 2014 по листопад 2017 року на Донбасі від вибухів мін постраждало загалом близько 900 військовослужбовців, 199 із них загинули.

Фото прес-центру ООС