Новини спорту: українські стрілки встановили новий світовий рекорд, а збірна з біатлону здобула бронзу в сингл-міксті Кубка IBU

Новини спорту: українські стрілки встановили новий світовий рекорд, а збірна з біатлону здобула бронзу в сингл-міксті Кубка IBU

Українські біатлоністи здобули бронзу в одиночній естафеті на етапі кубка IBU у Швейцарії, Зірки України здолали Зірок Легіону у Запоріжжі, а стрілки з України завоювали золото на міжнародному турнірі в Мюнхені. Про це в ефірі "РанокПРО" розповів спортивний коментатор Вадим Корженко.

Ведучий:

Вадим Корженко

 

Визначна дата

Саме цього дня у 1900 році у Лейпцигу було засновано Німецький футбольний союз.

 

Дні народження

У 1938 році цього дня народився славнозвісний український важкоатлет, багаторазовий олімпійський чемпіон Леонід Жаботинський.

28 січня 1978 року народився італійський футбольний воротар Джанлуїджі Буффон – кращий голкіпер Чемпіонату світу 2006, багаторазовий чемпіон Італії. Нині Буффон виступає за французький "Парі Сен-Жермен".

 

Біатлон

Збірна України з біатлону здобула бронзові нагороди в одиночному міксті на етапі кубка IBU у Швейцарії. Вперше у сезоні на представницьких змаганнях була випробувана гонка нового формату – змішана естафета, в якій першими стартують чоловіки, а фінішувати доводиться жінкам. Україну в цій гонці представляли Віталій Труш і Марія Кручева, які у підсумку посіли 3-є місце, поступившись у боротьбі за срібло Німеччині. Перемогу в естафеті здобули росіяни.

У заключний день 6-го етапу Кубка світу з біатлону в італійському Антгольці відбулися мас-старти. У змаганнях чоловіків Україну представляли Дмитро Підручний і Артем Прима. Останній з трьома промахами фінішував 19-им, а Підручний з чотирма незакритими мішенями посів 26-у сходинку. Переможцем мас-старту став француз Фійон-Має.

Жіночий мас-старт вдруге поспіль пройшов без українських біатлоністок. Переможницею гонки стала дворазова олімпійська чемпіонка, німкеня Лаура Дальмаєр.

Наступний, 7-ий етап Кубка світу відбудеться у канадському Кенморі 7-10 лютого 2019 року.

 

Баскетбол

Головна баскетбольна подія відбулася у Запоріжжі. У Матчі зірок Суперліги зустрілися команди зірок України та Легіону. У підсумку у надрезультативному поєдинку збірна українців здолала команду легіонерів 154:150. MVP Матчу зірок 2019 став атакувальний захисник столичного "Київ-Баскета" Павло Крутоус. Вийшовши на заміну, баскетболіст відіграв 26 хвилин, набрав 42 очки, зробив 7 підбирань і 2 передачі, а його рейтинг ефективності склав 40 балів.

 

Стрільба

Українці Олена Костевич та Олег Омельчук перемогли на міжнародному турнірі H&N Cup в Мюнхені та встановили новий світовий рекорд. Українці здобули  золото у стрільбі з пневматичного пістолета на дистанції 10 м у міксті на турнірі у Мюнхені.

У Німеччині розігрувалися також два комплекти медалей у стрільбі з пневматичного пістолеті на 10 м, і обидва рази золото здобула наша Олена Костевич.