На практиці багато пільг для учасників бойових дій вже не діють — юрист

На практиці багато пільг для учасників бойових дій вже не діють — юрист

На практиці багато пільг, передбачені для учасників бойових дій не діють. Про це в ефірі Українського радіо в програмі "Сьогодні.Зранку" повідомив юрист Українського інституту національної пам’яті Сергій Рябенко.
 
"Насправді питання цих пільг є цікавим, тому що в цій частині закон не оновлювався з 90-х років і дуже багато тих пунктів, які там записані, на практиці або не діють, або не несуть додаткових соціальних гарантій, тому дуже давно йде мова про те, що ці пільги варто монетизувати і людям просто виплачувати певну суму грошей, а далі вже людина сама вирішує, на що їх витрачати", — зазначив юрист.
 
За його словами, закон передбачає достатньо широкий перелік пільг, які будуть надаватися учасникам бойових дій. 
 
"Це певна знижка щодо оплати комунальних послуг, певні пільги щодо лікування і оздоровлення за рахунок держави та можливість проїзду як в громадському транспорті на території міст, так і в межах своєї області. Ще є такі достатньо цікаві пільги як позачергове встановлення телефону та пломбування зубів за рахунок держави і багато всякого іншого", — повідомив Сергій Рябенко. 
 
Нагадаємо, у грудні 2018 року президент України Петро Порошенко  підписав закон, що надає ветеранам УПА, ОУН та інших формувань борців за незалежність статус учасників бойових дій. Закон набуде чинності навесні цього року.
 
Слухати повну версію.