Хакери "злили" 175 ГБ документів з РФ про війну на Донбасі та РПЦ

Хакери "злили" 175 ГБ документів з РФ про війну на Донбасі та РПЦ

Проект Distributed Denial of Secrets оприлюднив 175 ГБ документів із Росії, отриманих шляхом хакерських зламів і витоків інформації. Про це повідомляє The New York Times.

Матеріали проливають світло на війну, яку веде РФ в Україні, а також на зв'язки між Кремлем і Російською православною церквою. Вони вже були опубліковані раніше в Росії, Україні та інших країнах, проте вражає сам обсяг архіву - 175 гігабайт, йдеться в повідомленні.

Основні файли архіву під назвою 'Темна сторона Кремля" включають сотні тисяч повідомлень і файлів російських політиків, журналістів, олігархів, релігійних діячів і терористів в Україні.

Як зазначається, серед документів є об'ємний масив матеріалів з МВС Росії, які WikiLeaks відмовився публікувати 2016 року.

Велика кількість електронних листів та інших матеріалів з Росії, були отримані хакерською групою "Шалтай Болтай"; документи російської компанії з експорту зброї Рособоронекспорт, а також матеріали про фальсифікацію історії краху на тимчасово окупованій території Донецької області 2014 року малайзійського "Боїнга", що здійснював рейс МН17.

Фото: The New York Times