У Греції має відбутися голосування за угоду про зміну назви Македонії

У Греції має відбутися голосування за угоду про зміну назви Македонії

Парламент Греції відклав очікуване затвердження угоди з четверга на п'ятницю через збільшення кількості депутатів, які хотіли висловити свою думку з приводу угоди про перейменування колишньої Югославської Республіки Македонії.

Про це пише видання Ekathimerini.

Як повідомляється, незважаючи на те, що проливний дощ послабив настрій і кількість протестувальників, які вимагають проведення референдуму щодо угоди про перейменування колишньої Югославської Республіки Македонії, адже не згодні з ратифікацією угоди Греції з Македонією щодо зміни її назви, поліція в Афінах запровадила суворі заходи безпеки.

Читайте також — Експертка прокоментувала перспективи Македонії після ратифікації угоди про зміну назви країни

Нагадаємо, за даними поліції, у протестах брали участь 60 тисяч осіб, до столиці приїжджали понад 600 автобусів, переважно Аттики та Криту.

Як повідомлялося, з 2005 року Греція блокує вступ Республіки Північна Македонія в НАТО і Євросоюз, оскільки не хоче, щоб сусідня країна носила назву грецького регіону — Македонія. Греки вважають, що назва "Македонія" належить одній з їх північних провінцій, де народився Олександр Македонський, а сусідня країна нібито просто запозичила назву для своєї країни. Тепер, після перейменування Македонії, грецький парламент має затвердити договір про нову назву сусідньої країни як Республіки Північна Македонія.

Фото — Ekathimerini