Українському політв'язню Балуху відмовили в достроковому звільненні

Українському політв'язню Балуху відмовили в достроковому звільненні

"Суддя" так званого Керченського міського суду Олександр Ковальов 25 січня 2019 року відмовив у задоволенні клопотання захисту українського політв'язня Володимира Балуха про його умовно-дострокове звільнення.

Про це повідомляє Кримська правозахисна група (Crimean Human Rights Group).

"Представники керченської колонії заявили, що адміністрація не підтримує умовно-дострокове звільнення Балуха посилаючись на те, що він знаходиться в колонії менше 6 місяців, і через це його особистість мало вивчена. Помічник кримського "прокурора" з нагляду за дотриманням законів у виправних установах Геннадій Трофімов виступив проти УДО Володимира, так як за час його перебування в СІЗО зафіксовано 51 порушення, і він перебуває на 3 видах профілактичного обліку, в тому числі як "схильний до нападу на представників правоохоронних органів", — повідомляє група.

Читайте також — Ольга Дінзе: Балух, фактично, вже відбув свій строк покарання

За данимим правозахисників, час перебування Балуха в СІЗО не повинно бути предметом розгляду на цьому суді, так як мова йде про його перебування в колонії.

 

 На початку 2018 року так званий Роздольненський районний суд анексованого Криму засудив Володимира Балуха до майже чотирьох років ув'язнення за нібито зберігання боєприпасів, але, за словами захисту, окупаційна влада засудила його через те, що він відмовився прибрати прапор України з подвір’я свого будинку.