ЗМІ: розвідувальний Boeing почав патрулювання узбережжя окупованого Криму

ЗМІ: розвідувальний Boeing почав патрулювання узбережжя окупованого Криму

Літак Boeing ВПС США, що призначений для проведення радіоелектронної розвідки та спостереження, розпочав політ в акваторії Чорного моря.

Про це повідомляє Український мілітарний портал.

"Близько 8:30 він вийшов на маршрут вздовж узбережжя окупованого Кримського півострова та чорноморського узбережжя Росії – поблизу міста Новоросійськ, де розташована база Чорноморського флоту Військово-морського флоту Росії", — йдеться у повідомленні.

Ці польоти відбуваються регулярно, останній відбувався двома днями раніше — 23 січня, перед цим він літав над Чорним морем 21 січня.

Як повідомлялося, цей літак використовуються ВПС США та ВПС Великобританії для збору, обробки та передавання розвідувальної інформації отриманих за допомогою спеціального радіотехнічного обладнання встановленого на його борту. Базується Boeing RC-135V на авіабазі Суда Бей на острові Крит у Греції.

Окрім того, у Чорному морі перебуває ракетний есмінець ВМС США USS Donald Cook, що від початку тижня перебуває у порту Батумі в Грузії.

Раніше сили Чорноморського флоту Росії почали стеження за діями американського есмінця. За його діями спостерігає російський сторожовий корабель "Пытливый".