Новини спорту: українські дзюдоїсти здобули два "срібла" у Тель-Авіві, а Калітвінцев залишив київське "Динамо"

Новини спорту: українські дзюдоїсти здобули два "срібла" у Тель-Авіві, а Калітвінцев залишив київське "Динамо"

Олександр Гвоздик захистить титул чемпіона світу, українські дзюдоїсти отримали дві срібні нагороди на Гран-прі у Тель-Авіві, в Італії триває 6-ий етап Кубка світу з біатлону, ХК "Кременчук" програв "Донбасу", а Владислав Калітвінцев покинув київське "Динамо". Про це в ефірі "РанокПРО" розповів спортивний коментатор Вадим Корженко.

Ведучий:

Вадим Корженко

 

День народження

Саме цього дня у 1942 році народився Ейсебіо – португальський славнозвісний футболіст, один з найкращих у своїй країні, володар Золотого м’яча.

 

Бокс

Чемпіон світу за версією Всесвітньої боксерської ради (WBC) у напівважкій вазі українець Олександр Гвоздик може провести перший захист титулу у березні нинішнього року. Про це заявив його менеджер Егіс Клімас. Серед потенційних опонентів Олександра – колумбієць Елейдер Альварес і росіянин Артур Бетербієв. Раніше стало відомо, що WBCдозволила українцю провести добровільний захист титулу перед зустріччю з офіційним претендентом Маркусом Брауном.

Олександр Гвоздик став чемпіоном світу за версією WBCу напівважкій вазі після перемоги над Адонісом Стівенсоном нокаутом в 11-му раунді.

 

Дзюдо

Дві срібні нагороди завоювали українські дзюдоїсти під час етапу серії Гран-прі у Тель-Авіві. У жінок другу сходинку у вазі до 48 кг посіла Марина Черняк. Серед чоловіків срібну медаль виборов Богдан Ядов, який виступає у вазі до 66 кг.

Дарина Білодід, яка є чемпіонкою світу, пропускає цей турнір.

 

Біатлон

Чеська біатлоністка Маркета Давидова посіла перше місце у спринтерській  гонці на 7,5 км на 6-му етапі Кубка світу, що проходить в італійському Антгольці. Другою стала фінка Кайса Мякяряйнен. Третьою фінішувала Марте Ольсбу з Норвегії. Найкращою серед українок стала Анастасія Меркушина, яка показала 35-ий результат.

Читайте також: Чого очікувати від італійського етапу Кубка світу з біатлону – розповідає спортивний коментатор

Сьогодні в Антгольці відбудеться чоловічий спринт на 10 км. Україну представлятимуть Дмитро Підручний, Артем Прима, Артем Тищенко і Руслан Ткаленко.

 

Хокей

ХК "Кременчук" зазнав другої поразки поспіль у регулярному чемпіонаті Української хокейної ліги. Після невдачі у матчі з "Донбасом" підопічні Олександра Савицького на домашньому майданчику програли в овертаймі лідеру першості херсонському "Дніпру" 1:2.

Наступні матчі в Українській хокейній лізі відбудуться завтра. "Донбас" прийматиме столичних "Крижаних вовків", а "Білий барс" у Білій Церкві зустрінеться з "Дніпром". Першу трійку формують "Дніпро", "Донбас" і "Кременчук". У цих команд відповідно 76, 73 і 69 очок.

 

Футбол

Півзахисник Владислав Калітвінцев залишив київське "Динамо" і отримав статус вільного агента. Угода з 26-річним гравцем була чинною до закінчення сезону 2019/2020, проте була розірвана достроково. Нинішнього сезону Владислав з’являвся на полі лише одного разу, зігравши 19 хвилин у матчі 7-го туру Прем’єр-ліги проти львівських "Карпат". До речі, тоді "Динамо" поступилися вдома з рахунком 0:2.

На фото: дзюдоїстка Марина Черняк. Фото ukrinform.ua