НАБУ: у світі понад $3 трильйони можуть бути задіяні в корупційних схемах

НАБУ: у світі понад $3 трильйони можуть бути задіяні в корупційних схемах

Понад 3 трильйони доларів можуть бути задіяні в корупційних схемах по всьому світу.

Про це повідомляє прес-служба Національного антикорупційного бюро України.

Таку експертну оцінку озвучили під час міжнародної конференції, присвяченої 15-тиріччю Конвенції Організації Об’єднаних Націй проти корупції, яка відбувалася у Відні (Австрія) з 22 по 24 січня 2019 року.

Учасники заходу — представники майже 70 країн визнали, що у фокусі найбільшої уваги корупціонерів наразі — ІТ-сфера та державні закупівлі. Політична корупція залишається й надалі одним із ключових викликів для правоохоронних органів. Боротьба з нею потребує насамперед політичної волі.

Тож викриття таких злочинів як декларування посадовцями недостовірної інформації та їхнє незаконне збагачення набувають особливої актуальності.

Читайте також — Перший вирок Антикорупційного суду слід очікувати щонайменше через 3 роки — Таран

Про досвід здійснення таких розслідувань, виклики, з яким стикаються детективи НАБУ у своїй роботі, йшлося у доповіді Олександра Скомарова заступника керівника одного з підрозділів детективів, який взяв участь в конференції.

Нагадаємо, днями Національне агентство з питань запобігання корупції виявило недостовірні відомості у деклараціях 5 посадовців.

Як повідомлялося раніше, раніше НАЗК виявило порушення в деклараціях п'ятьох кандидатів у президенти України. Спеціальна перевірка відомостей, зазначених у деклараціях кандидатів на пост президента України Ігоря Шевченка, Сергія Капліна, Валентина Наливайченка, Віталія Скоцика та Андрія Садового була проведена за наявною в Національному агентстві з питань запобігання корупції інформацією та 10 базами даних. Пізніше кандидати подали виправлені декларації.