Розенко: зараз готується механізм протидії зловживанню з монетизованими субсидіями

Розенко: зараз готується механізм протидії зловживанню з монетизованими субсидіями

Віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко заявляє, що зараз відпрацьовується механізм для того, щоб убезпечитися від зловживань з монетизованими субсидіями. Про це він заявив в інтерв’ю Українському радіо.

"Я переконаний, що 95 відсотків споживачів — це свідомі споживачі, які чудово розуміють, що ці кошти треба спрямовувати на оплату за житлово-комунальні послуги. Але будуть ті люди, які намагатимуться некоректно використовувати ці кошти. Безперечно, ми зараз відпрацьовуємо і механізми, яким чином убезпечитися від цього. Але люди самі зацікавлені в тому, щоб ці кошти отримувати постійно, а для цього треба сплачувати за житлово-комунальні послуги ", — сказав він.

Віце-прем’єр наголосив, що субсидія є цільовою допомогою держави для саме сплати за житлово-комунальні послуги.

"Тобто людина зобов’язана використати ці кошти першочергово для сплати за надані послуги. Економію коштів вона може використати на власні потреби", — зазначив віце-прем'єр.

Читайте також: При нормальній роботі монетизованих субсидій виграють всі — інтерв'ю Павла Розенка

Нагадаємо, восени минулого року уряд схвалив рішення про монетизацію субсидій – монетизація відбудеться вже в березні, а завершити цей процес уряд планує до жовтня 2019 року.

З березня держава переховуватиме гроші на індивідуальний рахунок в Ощадбанку або Укрпоштою тим, хто претендує на отримання державної допомоги на оплату комунальних послуг. У березні частина українців замість субсидій отримає гроші на оплату цих послуг.
 

Павло Розенко,  фото - facebook