Зменшення кількості делегатів не завадить відстоювати інтереси України в ПАРЄ — Гончаренко

Зменшення кількості делегатів не завадить відстоювати інтереси України в ПАРЄ — Гончаренко

Зменшення кількості делегатів не завадить українській делегації відстоювати інтереси України в ПАРЄ, переконаний народний депутат України, член Постійної делегації у Парламентській асамблеї Ради Європи Олексій Гончаренко. Про це він повідомив в ефірі Українського радіо в програмі "Сьогодні. Ввечері".

Ведучий:

Юрій Табаченко

"Українська делегація, напевно, так вимагає рахуватись з собою, що наші колеги нас бояться і, дійсно, схвалили таке рішення. До речі, воно обмежує не тільки Україну, але й Британію та ще декількох країн по кількості депутатів в тому чи іншому комітеті. Насправді воно може бути ще змінено. Остаточне рішення буде у п’ятницю. Цілком можливо, що все повернеться на свої місця. Навіть якщо ні, то це точно не завадить українській делегації відстоювати інтереси України", — зазначив Олексій Гончаренко.

Читайте також: У цьому році російської делегації в ПАРЄ не буде — Гончаренко

Нагадаємо, цього тижня Бюро Парламентської асамблеї Ради Європи змінило правила формування комітетів, що призвело до позбавлення України місць у регламентному комітеті, який працює над знаттям санкцій з Російської Федерації. Раніше від України було четверо депутатів у цьому комітеті, а тепер їхню кількість обнулили через те, що запровадили нове правило: не більше двох депутатів від однієї країни.

Прослухати повну версію.