Новини спорту: в Антгольці стартує Кубок світу з біатлону, а Світоліна втримала 7 місце в рейтингу WTA

Новини спорту: в Антгольці стартує Кубок світу з біатлону, а Світоліна втримала 7 місце в рейтингу WTA

Про старт Кубка світу з біатлону, поразку збірної України з хокею з м'ячем у матчі з естонцями, вихід "Манчестер Сіті" до фіналу Кубка англійської ліги та українок у рейтингу WTA в ефірі "РанокПРО" розповів спортивний коментатор Костянтин Дульцев.

Ведучий:

Костянтин Дульцев

 

Дні народження

Сьогодні День народження святкує Жан Беленюк, український борець греко-римського стилю. У його активі не вистачає тільки титулу олімпійського чемпіона.

Він почав займатися греко-римською боротьбою у 9 років. Першого успіху на змаганнях серед дорослих досяг у 2012 році, ставши бронзовим призером Чемпіонату Європи в Белграді. Двічі перемагав на континентальних першостях, в 2015 в Лас-Вегасі виграв Чемпіонат Світу. Виступав на Олімпійських іграх в Ріо-де-Жанейро в ранзі чинного чемпіона світу і Європи. Він упевнено дійшов до фіналу, але у вирішальній сутичці нічого не зміг протиставити росіянину Чакветадзе. Жан Беленюк продовжує свою блискучу спортивну кар’єру і готується до Олімпійських ігор, які відбудуться в Токіо. Там він усе ж таки хоче підкорити олімпійську вершину і стати найкращим борцем світу у своїй віковій категорії.

 

Біатлон

Тренерський штаб жіночої збірної України з біатлону оприлюднив склад команди на італійський етап Кубка світу, який сьогодні розпочинається в Антгольці. Напередодні команда провела офіційне тренування, у якому взяли участь Олена Підгрушна, Юлія Журавок, Валентина та Віта Семеренко та Анастасія Меркушина. За попередньою інформаією, яку надав тренер жіночої команди Андрій Прокунін, на заокеанські етапи вирушать Олена Підгрушна, Юлія Журавок, Юлія Джима, Марія Кручова, Надія Бєлкіна та Яна Бондар. Етап Кубка світу з біатлону в Антгольц-Антерсельві стартує сьогодні жіночою спринтерською гонкою, початок о 15:30. Гонка транслюватиметься на телеканалі UA:Перший.

У складі збірної України Олена Підгрушна вийде на трасу під 9 номером, Віта Семеренко розпочне гонку 37, Валентина Семеренко – 38, Анастасія Меркушина – 77, Юлія Журавок – 91. Італійка Доротея Вірер, яка очолює рейтинг Кубка світу серед жінок, стартує під 8 номером.

 

Хокей з мячем

У шведському місті Венерсборг збірна України з хокею з м’ячем у рамках 4-го туру Чемпіонату світу програла Естонії 2:8. Серед українців відзначився дублем Роман Левченко. Таким чином, українська збірна втратила шанс потрапити до елітного дивізіону чемпіонату світу. На рахунку нашої команди 3 очки в чотирьох матчах, ми маємо перемогу, нічию та дві поразки.

Сьогодні українці зіграють з командою Чехії. В разі нічийного підсумку гарантують собі 4-у позицію в групі, а у разі перемогу українці можуть заочно оскаржити з командою Канади 3-ю позицію в групі Aтурніру Дивізіону Bсвітової першості. Північноамериканці, в яких 5 набраних очок, у своєму заключному матчі зіграють з командою Естонії, де шанси на успіх у них мінімальні. Очна гра Україна-Канада завершилася у нічию – 3:3.

 

Футбол

У другому півфінальному матчі Кубка англійської ліги "Манчестер Сіті" на виїзді з мінімальним рахунком 1:0 переміг "Бертон Альбіон". У першому матчі між цими командами городяни забили 9 голів. Тому в новому поєдинку Хосеп Гвардіола випустив багатьох футболістів резерву, серед яких був і Олександр Зінченко, який провів на полі 67 хвилин.

Перемогу "Манчестер Сіті" приніс Серхіо Агуеро, який відзначився в середині першого тайму. Таким чином "Манчестер Сіті" другий рік поспіль виходить у фінал Кубка англійської ліги. Городяни є чинними володарями титулу.

 

Теніс

Перша ракетка України Еліна Світоліна залишається на 7-му місці рейтингу WTA. Вона захистила свої очки в рейтингу, знову дійшовши до чвертьфіналу. Суперниця Світоліної Осака, згідно з неофіційними підрахунками, піднялася на перше місце рейтингу. Другою йде чешка Петра Квітова, замикає трійку екс-перша ракетка світу Симона Халеп.

Стосовно інших українок, на 24-му рядку залишається друга ракетка України Леся Цуренко. Даяна Ястремська, яка поступилась в Австралії Серені Уільямс, буде 48-ю. Катерина Козлова, яка припинила боротьбу в першому раунді – 95-ю.