Вирок у справі про держзраду Януковича оголосять 24 січня

Вирок у справі про держзраду Януковича оголосять 24 січня

В Оболонському районному суді Києва оголосять вирок у справі екс-президента Віктора Януковича, обвинуваченого в державній зраді, 24 січня 2019 року.

Про це повідомляє прес-служба суду.

"24 січня 2019 року о 09:00 годині в приміщенні суду за адресою: м. Київ, вул. Маршала Тимошенка, 2-Є у залі судових засідань № 15 відбудеться проголошення вироку у кримінальному провадженні за обвинуваченням Януковича Віктора Федоровича", — йдеться у повідомленні.

У лютому 2014 року після розстрілів активістів у центрі Києва Віктор Янукович покинув територію України. Він є фігурантом кількох кримінальних проваджень, які розслідуються в Україні, одне з них про державну зраду. Ця справа судом першої інстанції розглядається вже півтора року.

Також його звинувачують у пособництві в умисних діях, вчинених з метою зміни меж території та державного кордону України та посібництві у веденні агресивної війни.

Нагадаємо, Януковича на 19 листопада минулого року викликали для виступу з останнім словом в Оболонському районному суді Києва. На відеозв'язок він не вийшов, суд переніс останнє слово на 5 грудня, але відео-конференції з підозрюваним не відбулося. Адвокати Януковича заявили, що "виступ із лікарняної палати з останнім словом принижуватиме гідність підзахисного". Після цього речниця Оболонського районного суду Інна Свинаренко заявила, що "вирок у справі екс-президента Віктора Януковича можна очікувати через невизначений період".

На фото REUTERS — Віктор Янукович