ЗМІ мають говорити про обмежені повноваження президента, щоб зменшити рівень популізму — експерт

ЗМІ мають говорити про обмежені повноваження президента, щоб зменшити рівень популізму — експерт

ЗМІ повинні інформувати суспільство про обмеженні повноваження президента, щоб зменшити рівень популізму від кандидатів. Таку думку в ефірі Українського радіо в програмі "Сьогодні.Зранку" висловив консультант Агенції "Розвиток Приазов’я" Костянтин Батозський.
 
"На відміну від решти країн, ми дуже молода демократія. У нас вибори йдуть не декілька століть, а тільки 28 років. Тому, на мою думку, завдання ЗМІ — захищати демократичні процедури, не агітувати їх за одного чи іншого кандидата, розповідати їм, що їхній вибір насправді важливий, і що президент дуже обмежений в своїх повноваженнях. Наприклад, якщо хтось з кандидатів буде обраний президентом, він не зможе впровадити смертну кару, тому що для цього йому, як мінімум, буде потрібна згода парламенту. В нас парламентсько-президентська республіка", — вважає експерт.
 
Нагадаємо, наприкінці березня в Україні відбудуться президентські вибори. Центральна виборча комісія оголосила про початок виборчого процесу з 31 грудня 2018 року,  офіційне висунення кандидатів дозволено до 3 лютого. Окружні виборчі комісії повинні бути створені до 18 лютого включно, дільничні — до 12 березня. Реєстрація кандидатів триватиме до 3 лютого. Станом на 22 січня, ЦВК зареєструвала 13 кандидатів у президенти.
 
Слухати повну версію.