Бойовики на Донбасі поранили сапера, який обстежував газогін — Донецька ВЦА

Бойовики на Донбасі поранили сапера, який обстежував газогін — Донецька ВЦА

На Донбасі бойовики, яких підтримує Росія, обстріляли сапера піротехнічного підрозділу ГУ ДСНС в Донецькій області, який обстежував газогін Мар'їнка-Красногорівка.

Як повідомив у Фейсбук голова Донецької воєнно-цивільної адміністрації Олександр Куць, у результаті обстрілу піротехнік отримав поранення.

"Українські сапери та газовики проводили роботи з обстеження газогону, маючи підтвердження режиму тиші, у супроводі дзеркального патруля спостерігачів місії ОБСЄ. Спостерігачі ОБСЄ залишалися на дорозі. Сапери та газовики працювали в полі. Близько 14-ї години по двом саперам, які обстежували ділянку навколо газогону, відкрили вогонь зі стрілецької зброї з боку непідконтрольної Україні території. Сапери змушені були укритися в траншеї, там вони перебували майже годину, поки не були евакуйовані, для цього залучалися сили СЦКК та броньована техніка", — напсиав Куць.

За його словами, пораненого доправляють до лікарні, його стан здоров'я оцінять лікарі.

Нагадаємо, за даними ООН, у 2018 році на Донбасі загинуло 55 цивільних осіб, 224 отримали поранення.

Всього з початку військового конфлікту на Донбасі загинули близько 13 тисяч осіб — приблизно 3300 загиблих на Донбасі були цивільними особами, 4000 — військовослужбовцями української армії, а 5500 — підтримуваними Росією озброєними бойовиками. Ще від 27 тисяч до 30 тисяч осіб отримали під час конфлікту поранення.