"Океан Ельзи з оркестром" зібрав 4 млн гривень для родин загиблих військових – прес-служба

"Океан Ельзи з оркестром" зібрав 4 млн гривень для родин загиблих військових – прес-служба

У Національній опері України учора пройшов благодійний концерт гурту Океан Ельзи у супроводі оркестру "Віртуози Києва". З продажу квитків було виручено майже 4 млн гривень, які будуть передані родинам загиблих на сході України військових через фонд "Народний Тил".  Про це повідомляє прес-служба.

Потім кошти будуть переведені рівними частинами родинам з дітьми, батьки яких загинули на сході України під час війни. На сьогодні фонд "Народний Тил" опікується декількома сотнями таких родин. На вчорашній концерт були запрошені куратор проекту "Сім’ї Народного Тилу" Світлана Бахвалова та родини загиблих.

Лідер гурту Святослав Вакарчук присвятив загиблим воїнам пісню "Мить".

"Цей концерт об’єднав нас заради доброї справи, ми змогли віддати шану тим, завдяки кому ми маємо можливість сьогодні жити, проводити концерти, спокійно працювати, – переконаний Святослав Вакарчук. – Бо саме ті люди творять історію країни просто зараз, віддаючи найдорожче – своє життя, здоров'я – заради майбутнього України. Саме вони, а не ті, хто розвішує свої білборди по всій країні."

Спеціально для виступу колективу з оркестром литовський художник-освітлювач Арвідас Буінаускас розробив світлове шоу.

Наприкінці минулого року подібний захід відбувся у Вільнюсі, де Океан Ельзи виступив з оркестром Святого Кристофора. Саме він надихнув музикантів після повернення до України організувати виступ з оркестром у Києву.

Нагадаємо, учора в Національній опері України відбувся концерт Океану Ельзи з оркестром. Кошти, зібрані з квитків на концерт, будуть спрямовані на підтримку сімей та дітей загиблих захисників України.