Нарколог про справу Зайцевої: вживання опіатів було, але наркотичне сп'яніння не зафіксували

Нарколог про справу Зайцевої: вживання опіатів було, але наркотичне сп'яніння не зафіксували

Лікар-нарколог Олена Федірко, яка є свідком у справі про масштабну ДТП у Харкові на Сумській і проводила огляд підозрюваної у цій справі Олени Зайцевої, дала свідчення у Київському районному суді Харкова.

Суспільне Харкова проводило трансляцію із зали засідань.

"Наркотичного сп'яніння ніхто не ідентифікував. Там висновок: встановлено факт вживання опіатів. Тому чи це було наркотичне сп'яніння, чи струс головного мозку, сказати неможливо. Для того, щоб визначити, чи є людина наркоманом, достатньо здати кров на альбірубінову пробу", — сказала Федірко.

Лікарка також додала, що не знала про те, що її розшукували правоохоронні органи. За її словами, з роботи вона звільнилася за власним бажанням. Під час огляду взяла достатньо сечі та крові, чому їх не вистачило для проведення аналізів, не знає.

Нагадаємо, правоохоронці розшукали лікаря-нарколога Олену Федірко, яка є свідком у справі про масштабну ДТП у Харкові. Суд неодноразово викликав Федірко для допиту, але вона не з’являлася.

18 жовтня 2017 року у центрі Харкова сталася масштабна ДТП, в результаті якої загинули шестеро людей, ще п'ятеро отримали травми. На проїжджій частині зіткнулися автомобілі Lexus RX 350 і Volkswagen Touareg, внаслідок чого Lexus вилетів з проїжджої частини і наїхав на групу пішоходів. Поліція затримала Олену Зайцеву, яка була за кермом автомобіля Lexus. Аналіз показав присутність наркотичних речовин в організмі Зайцевої.

Як повідомлялося, 20 жовтня Київський районний суд Харкова заарештував водія Lexus Олену Зайцеву без можливості внесення застави на час розслідування справи.

13 грудня 2017 року підозрювана у скоєнні смертельної ДТП у Харкові Олена Зайцева визнала свою провину і заявила, що готова нести покарання.