Поліція знайшла ключового свідка у справі Зайцевої

Поліція знайшла ключового свідка у справі Зайцевої

Правоохоронці розшукали лікаря-нарколога Олену Федірко, яка є свідком у справі про масштабну ДТП у Харкові, на місці якої загинули шестеро людей, ще п'ятеро отримали травми.

Як повідомив Суспільному слідчий у справі Ігор Волков, вона брала аналізи в Олени Зайцевої після аварії. За його словами сьогодні лікарка має прийти до суду.

На початку червня лаборант академії післядипломної освіти Олександр Чубенко розповів, що в Олени Зайцевої взяли недостатньо сечі. Через це він не зміг визначити, чи була водійка Лексуса під дією наркотиків в момент аварії. Чому так сталось, могла пояснити ця лікарка. Але вона звільнилась та не прийшла на судові засідання. Суддя двічі зобовязував поліцейських знайти Федірко. За півроку лікарку розшукали.

Нагадаємо, що увечері 18 жовтня 2017 року у центрі Харкова сталася масштабна ДТП, в результаті якої загинули шестеро людей, ще п'ятеро отримали травми. На проїжджій частині зіткнулися автомобілі Lexus RX 350 і Volkswagen Touareg, внаслідок чого Lexus вилетів з проїжджої частини і наїхав на групу пішоходів. Поліція затримала передбачувану винуватицю аварії — Олену Зайцеву, яка була за кермом автомобіля Lexus. Аналіз показав присутність наркотичних речовин в організмі Зайцевої.

Як повідомлялося, 20 жовтня Київський районний суд Харкова заарештував водія Lexus Олену Зайцеву без можливості внесення застави на час розслідування справи.

13 грудня 2017 року підозрювана у скоєнні смертельної ДТП у Харкові Олена Зайцева визнала свою провину і заявила, що готова нести покарання.