Спеціалістка Інституту національної пам'яті розповіла про настільну гру "Українська революція 1917-1921рр"

 Спеціалістка Інституту національної пам'яті розповіла про настільну гру "Українська революція 1917-1921рр"

Про настільну гру "Українська революція 1917 - 1921рр" та її мобільну версію в програмі "Культура.Live" розповіла головна спеціалістка сектору методичної роботи Українського інституту національної пам’яті Олена Охрімчук.

Ведучі:

Людмила Ляхевич, Данііл Самсонов

За словами Олени Охрімчук, ця гра орієнтована на старшокласників.

"Йдеться про учнів 10-11 класів, адже тему Української революції проходять саме в 10 класі, а в 11 її повторюють, коли готуються до Зовнішнього незалежного оцінювання", — сказала Охрімчук.

Спеціалістка сектору методичної роботи розповіла, що гра є вікториною з елементами стратегії.

"Суть гри полягає в тому, що треба витягувати карти із запитаннями з варіантами відповідей і обирати ту, яку вважаєш вірною. Тестові завдання є і на ЗНО, тому гра допоможе краще до нього підготуватися", — говорила Охрімчук.

Олена Охрімчук зауважила, що зміст гри відповідає навчальній програмі з історії України.

"В Україні ми перші розробили подібну гру. Український інститут національної пам'яті оновився в 2014 році і в ньому виник сектор методичної роботи, який покликаний працювати в освітньому просторі. Ми намагаємося бути в тренді нових технологій. Так з'явилася не лише настільна гра, а й проект "Відео історія", який розкриває історичні теми у вигляді 15 хвилинних відео", — повідомила Охрімчук.

Спеціалістка сектору методичної роботи Українського інституту національної пам’яті зазначила, що після гри "Українська революція 1917-1921 рр" з'явилася гра "УПА. Відповідь нескореного народу".

"Так як вироблення настільної гри потребує певних матеріальних зусиль і ми не можемо забезпечити нею всі школи, з'явилася ідея мобільного додатку гри", — розповіла Охрімчук.

Також Олена Охрімчук додала, що цю настільна гра була створена для того, щоб в цікавій формі доносити важливу інформацію.

"Ми закликаємо вчителів  самим створювати різні подібні ідеї цікавої подачі навчальної інформації", — сказала Охрімчук.

Прослухати детальніше можете за посиланням

Фото — Український інститут національної пам'яті