Справа Гандзюк: Левіна оголосили лише в всеукраїнський розшук, щодо міжнародного — невідомо

Справа Гандзюк: Левіна оголосили лише в всеукраїнський розшук, щодо міжнародного — невідомо

Ймовірного організатора вбивства активістки Катерини Гандзюк Олексія Левіна оголосили у всеукраїнський розшук, але чи внесені дані щодо нього в бази Інтерполу невідомо. Про це в ефірі Українського радіо в програмі "Сьогодні.Ввечері" повідомив журналіст Сергій Нікітенко
 
"База МВС, яка є, вона не міжнародна, а внутрішня. Зараз невідомо, чи вже є подання в Інтерпол, чи шукають Москаленка-Левіна десь закордоном, тому що ця база діє тільки в Україні і раніше діяла в СНД, тому це тільки український розшук. Там така ситуація, що ці бази (бази Інтерполу — ред.) не до кінця відкриті, є юридичні складнощі, але ми будемо вимагати його внести", — зазначив Нікітенко.
 
За його словами, Левін має досвід переховування закордоном, тому є імовірність, що для його затримання буде потрібна співпраця з іншими державами.
 
"Відомо, в яку країну він виїжджав — це Польща. Відомо, де він потім з'явився — це Домініканська республіка. Це відомо багатьом людям, і я думаю, що правоохоронцям також", — повідомив журналіст.
 
Зазначимо, сьогодні на сайті Міністерства внутрішніх справ розміщено інформацію про оголошення в розшук ймовірного організатора вбивства активістки Катерини Гандзюк Олексія Левіна. 
 
Як повідомлялося 4 грудня на сайті Центру інформації про права людини, генпрокурор Юрій Луценко заявлял, що у справі про вбивство керівниці справами Херсонського міськвиконкому оголошено підозру громадянину Левіну на прізвисько Москал-молодший, який раніше був судимий за організацію вбивств і нападів на водіїв у Херсонській області. За його словами, Левін утік з України в день, коли почалися затримання у справі Гандзюк, а нині вживаються заходи, щоб затримати його за міжнародними дорученнями за кордоном.
 

Читайте також — Відверта до непристойності і з державницьким мисленням: три спогади про Гандзюк

Нагадаємо, в одній з лікарень Києва 4 листопада 2018 року померла радниця мера Херсона, в.о. керуючої справами виконавчого комітету міської ради Херсона Катерина Гандзюк.

У липні минулого року Катерину Гандзюк у Херсоні облили концентрованою сірчаною кислотою. Вона перенесла 11 операцій та перебувала в реанімації в Києві. Справа Гандзюк набула громадського резонансу і її кваліфікацію кілька разів змінювали: спочатку "хуліганство", потім "умисні тяжкі тілесні ушкодження", згодом "замах на вбивство" (15 стаття ККУ стосується замаху на злочин,  115 стаття – умисного вбивства). Згодом у поліції повідомили про затримання 5 осіб, які "підозрюються слідством в організації та співучасті у скоєнні замаху на вбивство" Гандзюк.

Слухати повну версію.