Главу ПАРЄ Паск'є переобрали на другий термін

Главу ПАРЄ Паск'є переобрали на другий термін

Главу Парламентської асамблеї Ради Європи Ліліан Морі Паск'є переобрали на другий термін.

Про це повідомляється на сайті ПАРЄ.

Це відбудлося на відкритті зимової сесії ПАРЄ. Виступаючи перед парламентаріями, Морі Паск'є подякувала їм за довіру і пообіцяла "працювати з ще більшим завзяттям, присвятити всі свої сили роботі, захищаючи цінності Ради Європи в складних умовах". Крім того, вона підкреслила важливість виконання всіма країнами-учасницями фінансових зобов'язань перед ПАРЄ і закликала, зокрема, членів російського парламенту до політичного діалогу для захисту системи, заснованої на Європейській конвенції з прав людини.

Нагадаємо, державна дума Росії ухвалила рішення не посилати свою делегацію на сесію Парламентської асамблеї Ради Європи в січні 2019 року, аргументуючи своє рішення тим, що ПАРЄ "грубо порушила права Росії як члена Ради Європи при ухваленні рішень у 2015 році про позбавлення парламентської делегації РФ ключових повноважень в асамблеї".

Як повідомлялося, термінові дебати в Парламентській асамблеї Ради Європи з резолюцією щодо ситуації в Азовському морі і Керченській протоці відбудуться 24 січня в Страсбурзі.