Підполковник Мазепа розповів про роботу груп цивільно-військового співробітництва

Підполковник Мазепа розповів про роботу груп цивільно-військового співробітництва

Старший офіцер відділу управління цивільно-військового співробітництва, підполковник Олексій Мазепа в ефірі Українського радіо в програмі "Форпост" розповів про роботу груп цивільно-військового співробітництва.

Ведуча:

Ніна Жежера

"Щодо роботи груп цивільно-військового співробітництва, на свята роботи у нас стає більше, тому що українці намагаються підсолодити свята нашим хлопцям, які знаходяться на передовій. Зростає потік смаколиків, солодощів та подарунків. Тому наші хлопці працюють у посиленому режимі, аби якомога швидше доставити посилки", ─зазначив Олексій Мазепа.

Полковник зауважив, що групи цивільно-військового співробітництва намагаються допомагати і військовим, і цивільним.

"Зараз у зв'язку з погіршенням погодних умов, багато місцевих мешканців, які проживають на території, де проводиться Операція Об'єднаних Сил, мають обмеження у своїх можливостях, наприклад, щоб дістатися до магазинів. Тому наші хлопці намагаються їм у цьому допомагати. Це і допомога у розчищенні шляхів, і доставка гуманітарних вантажів і продуктів харчування. Насамперед, це. стосується малозабезпечених верств населення. Ми намагаємось допомагати і нашим військовим, і нашим цивільним", ─ сказав він.

"Також ми розповідаємо дітям у школах про безпеку. Окрім того, ми спілкуємось з дітьми щодо їхнього майбутнього вибору професії. Військові пояснюють, як вступити до лав військових вишів і що держава гарантує військовим, які проходять військову службу", ─ додав Мазепа.

Старший офіцер відділу управління цивільно-військового співробітництва зазначив про розповсюдження цивільної преси та роботу нової телевежі.

"Наші підрозділи цивільно-військового співробітництва розповсюджують цивільну пресу. Це газета "Донбас Інформ". Один раз на два тижні наші хлопці поширюють серед місцевого населення близько 60 тисяч екземплярів. Крім того, нещодавно на новій телевежі, яка була побудована у місті Гірник, неподалік Донецька, було запущено 8 телеканалів, тож люди, які знаходяться в зоні дії цієї телевежі також можуть мати можливість отримувати більше адекватних новин, але це в першу чергу залежить від самих людей. Кожен обирає той канал отримання інформації, який він бажає. Наше завдання ─ донести людям ту думку, що та інформація, яка йде з джерел з окупованої території, дуже викривлена", ─ наголосив Мазепа.

Прослухати повну версію.