Більшість поправок до Виборчого кодексу вже розглянуті, але ще є технічна робота — Клюжев

Більшість поправок до Виборчого кодексу вже розглянуті, але ще є технічна робота — Клюжев

Більшість поправок до Виборчого кодексу вже розглянуті, але ще є технічна робота, переконаний аналітик Громадянської мережі ОПОРА Олександр Клюжев. Про це він повідомив в ефірі Українського радіо в програмі "Сьогодні. Ввечері".

Ведучі:

Віталій Науменко, Наталя Чорна

"Те, що немає широкого парламентського компромісу щодо Виборчого кодексу, це правда. До робочої групи, яка мала доопрацювати проект Виборчого кодексу, входить 24 народних депутати України від всіх депутатських груп та фракцій. Засідання щодо підготовки проекту відбуваються за присутності від 2 до 5 депутатів, причому 5 — це дуже хороша явка. Це означає, що значна частина тих, хто делегований депутатськими групами та фракціями, не брали участь в доопрацюванні цього кодексу і це також означає, що значна дискусіє буде в профільному комітеті", — зазначив  Олександр Клюжев.

Аналітик зауважив, що ключове слово буде за профільним комітетом з питань правової політики та правосуддя.

"Немає великої залежності від того, чи підтримує публічно кандидат цей кодекс і його роботи безпосередньо щодо підготовки кодексу до другого читання. Ці засідання пропускали і ті, хто проти кодексу, і ті, хто за. В цих умовах зараз ключове слово буде за профільним комітетом з питань правової політики та правосуддя, тому що робоча група, яка створена цим комітетом фактично буде рекомендувати певні доопрацювання, а вже сам широкий комітет з представництвом інтересів різних фракцій і депутатських груп буде визначатися наскільки вони підтримують цей проект Виборчого кодексу", — сказав він.

Олександр Клюжев також додав, що приблизно 98-99 відсотків всіх поправок вже розглянуті.

"Приблизно 98-99 відсотків всіх поправок, а їх було до проекту Виборчого кодексу — 4400, вже розглянуті, але залишається велика технічна робота, наприклад, звести напрацювання робочої групи", — прокоментував Клюжев.

Нагадаємо, робоча група закінчила роботу над проектом Виборчого кодексу до другого читання у Верховній Раді.

Прослухати повну версію.