Іллєнко: минулого року Україна заборонила 139 російських фільмів і серіалів

Іллєнко: минулого року Україна заборонила 139 російських фільмів і серіалів

За 2018 рік Державне агентство України з питань кіно прийняло рішення про заборону до показу на території країни 139 фільмів і серіалів.

Про це 16 січня повідомив у Фейсбук голова Держкіно Пилип Іллєнко.

"Продовжую розповідати про роботу ДержКіно України у минулому році. Так, протягом 2018 року у зв’язку з невідповідністю положенням Закону України "Про кінематографію" було заборонено для демонстрації 139 фільмів і серіалів", написав він.

Читайте також — Кінокритик Десятерик: українське кіно з'явилося лише 5 років тому, це дуже мало

За його словами, всього з 2014 року на цій підставі Держкіно було заборонено 778 фільмів та серіалів, в основному, виробництва країни-агресора.

Він також нагадав про досягнення українського кінематографу.

"Збори української комедії "Я, ти, він, вона" стали найвищими за історію незалежної України і становлять вже більше 60 мільйонів гривень. Фільм подивились близько 700 тисяч глядачів", — зазначив він.

Голова Держкіно додав, що 2018 рік був рекордним для вітчизняного кіно — минулого року випустили 35 повнометражних стрічок, 22 з них за підтримки держави. Для порівняння, у 2014 році ці показники були майже уп'ятеро меншими.

Як повідомлялося, українська кінокомпанія вперше повернула у держбюджет гроші на виробництво фільму. Компанія "Прототип продакшн" повернула Державному агентству України з питань кіно 1,175 млн грн, виділені на виробництво повнометражної комедії "Скажене весілля".