АМКУ визнав "Укрзалізницю" монополістом

АМКУ визнав "Укрзалізницю" монополістом

На засіданні Антимонопольного комітету України схвалено звіт про результати дослідження ринку перевезення вантажів залізничним транспортом, за результатами якого встановлено монопольне становище "Укрзалізниці" з часткою 100% на кількох ринках.

Про це 17 січня повідомив АМКУ в Фейсбук.

"За результатами проведеного дослідження встановлено монопольне (домінуюче) становище АТ "Укрзалізниця" з часткою 100 % на ринках: надання в користування інфраструктури залізничного транспорту; надання послуг магістральних вантажних локомотивів; перевезення вантажів залізничним транспортом", — йдеться у повідомленні.

Також АМКУ виявив протягом 2017-2018 років ознаки монопольного (домінуючого) становища на ринку надання в користування вагонів в межах України з часткою, що перевищує 35%.

Враховуючи виявлені в ході дослідження проблемні питання, які існують на ринку перевезення вантажів залізничним транспортом та з метою створення належних умов для функціонування ринку, з урахуванням вимог законодавства про захист економічної конкуренції, АМКУ схвалив внесення пропозицій до Кабінету міністрів та надання рекомендацій Міністерству інфраструктури і "Укрзалізниці".

Читайте також — Олександр Рудоманов: "Українська залізниця відстає від російської і білоруської"

Нагадаємо, 10 січня Кабінет міністрів затвердив виконуючого обов'язки голови правління АТ "Укрзалізниця" Євгена Кравцова на цій посаді. Кандидатуру Кравцова висунула незалежна наглядова рада Укрзалізниці.