10 лютого в Києві, 15 – в Чернівцях: поетичний фестиваль "Віршень" мандрує Україною

10 лютого в Києві, 15 – в Чернівцях: поетичний фестиваль "Віршень" мандрує Україною

Фестиваль "Віршень" став мандрівним. Якщо раніше його головною локацією був Київ, то тепер він мандрує Україною. Поетеса, журналістка Тетяна Шептицька розповіла в ефірі "ДеньПРО" які міста відвідає "Мандрівний віршень" цього разу та як молодим авторам і бардам приєднатися до нього.

Ведучі:

Марія Сизон, Роман Рудський

 

Поетичний фестиваль "Віршень", як розповіла Тетяна Шептицька, став мандрівним з минулого року.

"Тоді це був не тільки Київ, але ще й Чернігів. Цього року кількість міст розширюється: була Сміла, були Черкаси. 10 лютого "Віршень" знову буде у Києві, і після цього, 15 лютого – у Чернівцях", – анонсувала поетеса.

У фестивалю є своє коло поетів, які щороку беруть у ньому участь. Але молоді автори, наголосила Тетяна Шептицька, теж можуть долучитися до нього.

"Це і метри, такі як Іван Андрусяк, Борис Гуменюк, Артем Полежака, Іван Малкович, брати Капранови, і молоді митці. Фестиваль щороку шукає по регіонах нових авторів, бардів, поетів, – поділилась поетеса. – Вони спокійно можуть писати на фейсбук Сергію Пантюку, надсилати свої тексти. Він відбирає тих, хто чимось помітний, має оригінальний авторський голос. Ці люди отримають від нього запрошення і можливість дебютувати на "Віршні" у Києві".

Тетяна Шептицька додала, що кілька учасників для київського "Віршня" вже відібрали.

"Розкажу вам невеличний секрет, уже відібрали одну авторку пісень з Києва, і одного хлопчину з Черкас. Дуже оригінальні, дуже нестандартні. Прізвищ називати не буду, це такий секрет "Віршня", який буде озвучено у Києві 10 лютого", – розповіла поетеса.

Заходи фестивалю "Віршень" відкриті і вхід на них безкоштовний, додала Тетяна Шептицька.

Нагадаємо, "Віршень" — український поетично-музичний фестиваль, заснований письменником, видавцем і громадським діячем Сергієм Пантюком. Вперше проведений у 1996 році у Чернівцях. З 2006 року проходить у Києві.

Сергій Пантюк, організатор фестивалю, під час літературної зустрічі "Мандрівний віршень" у Смілі 11 січня. Фото www.youtube.com