Луценко: ГПУ завершила розслідування проти Арбузова

Луценко: ГПУ завершила розслідування проти Арбузова

Генеральна прокуратура України завершила досудове розслідування кримінального провадження проти колишнього голови Національного банку України Сергія Арбузова за підозрою в зловживанні службовим становищем.

Про це повідомив генпрокурор Юрій Луценко.

"Департаментом міжнародно-правового співробітництва ГПУ завершено досудове розслідування справи колишнього Голови Національного банку України та першого Віце-прем'єр-міністра України Арбузова, якому інкримінується зловживання своїм службовим становищем у складі злочинної організації, що призвело до розтрати активів Нацбанку на суму 220 млн грн", — зазначив Луценко.

За його словами, після ознайомлення з матеріалами кримінального провадження справа буде передана до суду.

Раніше Юрій Луценко повідомляв, що департаментом міжнародно-правового співробітництва ГПУ оголошено підозру колишньому міністру оборони України Саламатіну Д.А. про участь у складі злочинної організації Віктора Януковича. Його підозрюють у заволодінні чужим майном в особливо великих розмірах шляхом зловживання своїм службовим становищем та вчинення державної зради в інтересах Росії, підрив обороноздатності, державної та економічної безпеки України шляхом вчинення умисних дій, спрямованих на витіснення України зі світових ринків зброї на користь Росії.