Українські бітломани відзначають Всесвітній день The Beatles

Українські бітломани відзначають Всесвітній день The Beatles

В усьому світі 16 січня відзначається офіційний день The Beatles. Адміністратор львівського фан-клубу "бітлів" та лідер гурту The Beatlevs Юрій Рокецький розповів в ефірі ДеньПРО, як українські бітломани відзначають цей день.

Ведучі:

Роман Рудський, Марія Сизон

 

Юрій Рокецький розповів, що львівський фан-клуб The Beatles часто збирається на честь важливих дат в історії гурту.

"Цифра коливається в районі 30 чоловік. Просто одні люди додаються, інші – рідше приходять, – поділився фанат. – Як правило, ми збираємося по якихось датах, наприклад, на дні народження "бітлів", або просто на клубні концерти".

Юрій Рокецький переконаний, що українцям, як музичній нації, гурт The Beatles дуже близький. Осередки бітломанів є майже по всій Україні.

"В Києві теж є осередок бітломанії, можливо, він просто не настільки відомий, як львівський. В Одесі є невеличкий музей The Beatles, навколо якого теж збираються прихильники гурту. В Черкасах є… Знаєте, у кожному обласному центрі є певні осередочки людей, з якими ми підтримуємо зв’язки", – розповів Юрій Рокецький.

Також він розповів, що в Україні є офіційний Посол ліверпульського музею The Beatles.

"В усьому світі є 25 таких послів, – зауважив Юрій Рокецький. – Його звати Сергій Радченко, він з Черкас. Його обрали з України, він часто буває у Ліверпулі. Його добре знають наближені до The Beatles люди. Одним словом, українці і The Beatles дуже цікаво пов’язані одне з одним".

Відзначення всесвітнього дня The Beatles відбувається за рішенням ЮНЕСКО ще з 2001 року. Дата обрана не випадково – саме цього дня в 1957 році відкрився клуб The Cavern, де почали свій шлях до слави тоді ще нікому не відомі молоді музиканти.