У Москві суд продовжив арешт 12 українським морякам

У Москві суд продовжив арешт 12 українським морякам

Судді Лефортовського районного суду Москви продовжили арешт для 12 полонених українських моряків.

Про це повідомляє Об'єднана група громадського спостереження за дотриманням конституційних свобод у Твіттер.

 

"Моряки Оприско Андрій, Цибізов Сергій, Мокряк Роман, Семидоцький Євген, Терещенко Володимир, Головаш Богдан, Попов Сергій, Шевченко Андрій, Власюк Михайло, Гриценко Денис, Зінченко В'ячеслав та Драч Андрій залишатимуться в СІЗО до 24 квітня", — повідомляють у групі.

Рішення щодо продовження арешту ще 12 моряків очікується пізніше.

Як повідомляється, нині судді встановлюють особи полонених, що чекають на рішення суддів. Моряки Сорока, Артеменко і Мельничук просять перекладача. Ейдер, представляючись, додає, що він є військовослужбовецем і військовополоненим.

Як повідомлялося, засідання суду відбуваються у трьох різних залах одночасно, на лаві підсудних розміщують не більше чотирьох обвинувачених за раз.

Нагадаємо, що затримані російськими спецслужбами в районі Керченської протоки українські моряки відмовилися давати свідчення в Лефортовському районному суді Москви.

За словами адвоката Миколи Полозова, який захищає моряка Дениса Гриценка, рішення суддів буде оскаржено в усіх інстанціях, у тому числі в Європейському суді з прав людини.

Як повідомлялося, 25 листопада українські кораблі в Азовському морі захопив спецназ Росії, кораблі  з екіпажами були доставлені в Керч. Пізніше в окупованому Сімферополі суд арештував і звинуватив українських моряків у порушенні кордонів Росії. Згодом їх відправили до московських СІЗО "Лефортово" та "Матросская тишина".