Поїздки західних політиків в зону ООС створюють проукраїнську інформаційну хвилю — Краснопьоров

Поїздки західних політиків в зону ООС створюють проукраїнську інформаційну хвилю — Краснопьоров

Поїздки західних політиків в зону ООС створюють проукраїнську інформаційну хвилю. Таку думку в ефірі Українського радіо в програмі "Сьогодні.Вдень" висловив  координатор руху "Сильні громади", політичний аналітик  Валентин Краснопьоров.
 
"Такі поїздки завжди важливі. Вони, по-перше, створюють певну проукраїнську інформаційну хвилю на Заході. По-друге, вони дозволяють отримати аргументи для наших союзників і будь-кого, хто захоче поїхати на Схід України, і потім краще ставитись до України", — вважає експерт.
 
За його словами, подібні поїздки також є неформальним сигналом про те, що Захід визнає тимчасово окуповані території Донбасу українськими. 
 
"Важливо, що їдуть на нашу сторону, а не сторону Російської Федерації, що є також негласним сигналом про те, що ця територія визнається як українська, а інша — ні, ми туди не їдемо і там справ не маємо, тому що це окупована територія і незрозуміло які утворення під Російською Федерацією", — підкреслив Валентин Краснопьоров.
 
Нагадаємо, сьогодні міністр закордонних справ України Павло Клімкін разом зі своїми колегами з Литви Лінасом Лінкявічюсом, Латвії Едгарсом Рінкевичсом, Естонії Свеном Міксером та Польщі Яцеком Чапутовічем вирушили з робочою поїздкою до Маріуполя.
 
Слухати повну версію.