Рішення Трампа вивести війська з Сирії не було очікуваним — Богомолов

Рішення Трампа вивести війська з Сирії не було очікуваним — Богомолов

Рішення Дональда Трампа вивести війська з Сирії не було очікуваним, переконаний директор інституту сходознавства НАН України Олександр Богомолов. Про це він повідомив в ефірі Українського радіо в програмі "Сьогодні. Ввечері".

Ведучі:

Віталій Науменко та Наталя Чорна

"Для дуже важливих людей в регіоні рішення Трампа вивести війська з Сирії не було очікуваним. Це рішення було неочікуваним і для президента Туреччини Ердогана, який є бенефеціаром цієї події, бо має шанси скористатись нею найбільше, бо він хотів отримати змогу розібратися з загонами сирійських курдів, які зараз фактично за допомогою американців контролювали 30 відсотків території країни", — зауважив  Олександр Богомолов.

Олександр Богомолов наголосив, що режим Башара Асада є при владі тільки там, де він сам знаходиться.

"Варто зазначити, що режим Башара Асада на 100%, мабуть, є при владі тільки там, де він сам знаходиться. Він контролює свою рідну провінцію Латакія, а також більш-менш контролює ситуацію у Дамаску. І коли говорять, що Асад просунувся чи війська Асада щось зайняли, малюють мапи, треба сказати, що насправді це територія, яка контролюється росіянами та іранцями з деякими ознаками присутності режиму Асада", — сказав він.  

Олександр Богомолов також додав, що "біля міста Манбідж вже помічено військову російську поліцію, яка на узбіччі щось вже контролює. Чи зможуть росіяни контролювати всю цю територію є великим запитанням".

Нагадаємо, президент США Дональд Трамп офіційно оголосив про виведення американських військ з Сирії.

Прослухати повну версію розмови.