Минулої доби на Донбасі поранено військового — прес-служба ООС

Минулої доби на Донбасі поранено військового — прес-служба ООС

Минулої доби на Донбасі бойовики, яких підтримує Росія, 13 разів відкривали вогонь по позиціях Об'єднаних сил, одного українського військового поранено.

Як повідомляє прес-центр Операції об'єднаних сил, застосування озброєння, забороненого Мінськими угодами, не зафіксовано, хоча в смузі дії оперативно-тактичного угрупування "Північ" окупанти здійснили обстріли позицій наших військових з гранатометів в районі населеного пункту Новгородське.

В смузі дій оперативно-тактичного угрупування "Схід" двічі вівся обстріл з великокаліберних кулеметів, стрілецької зброї по позиціях наших військ в районі населеного пункту Красногорівка, двічі з гранатометів та стрілецької зброї – поблизу міста Авдіївка, тричі з гранатометів та великокаліберних кулеметів – в районі селища Піски, з великокаліберних кулеметів – в районі селища Опитне, з гранатометів та стрілецької зброї – поблизу селища Лебединське, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї – поблизу селища Гнутове, з великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї – поблизу селища Березове.

Також окупанти з великокаліберних кулеметів обстріляли позиції ООС в районі селища Новотошківське, зі стрілецької зброї – на ділянці розведення сил і засобів сторін неподалік Станиці Луганської.

У відповідь на провокації противника підрозділи Об'єднаних сил застосовували чергові вогневі засоби, в результаті чого чотири окупанти загинули та троє отримали поранення, знищено артилерійський тягач ворога.

Незважаючи на погодні умови, українські військові продовжують надійно контролювати дії противника на лінії зіткнення, дотримуючись умов припинення вогню.

Військовий конфлікт на частині Донбасу розпочався у квітні 2014 року. Відтоді на території частини Луганської і Донецької областей проводитися антитерористична операція, а з травня 2018 року — операція Об'єднаних сил.

Українська влада визнала Росію агресором і звинувачує Москву у збройній підтримці "ДНР" і "ЛНР". Ці організації Верховна Рада України визнала терористичними.