У Києві потрібно зробити декілька сміттєпереробних заводів у різних частинах або міста, або навіть області — Сергієнко

У Києві потрібно зробити декілька сміттєпереробних заводів у різних частинах або міста, або навіть області — Сергієнко

Директор Аналітико-дослідницького центру "Інститут міста" Олександр Сергієнко вважає, що у Києві потрібно зробити декілька сміттєпереробних заводів у різних частинах або міста, або навіть області. В ефірі Українського радіо в програмі "Ранковий формат" він зауважив, що поки зарано говорити, чи вирішить цей завод проблемуутилізації відходів, чи ні.

Ведучий:

Владислав Красніцький

 

"Багато очільників українських міст говорили про проблему утилізації сміття, але наразі єдиний практичний крок зробила київська команда — виділили кошти на проектування заводу. Поки що говорити, чи вирішить цей завод цю проблему, чи ні — зарано. Такі заводи типові для Європи, проте є багато інших проблем, наприклад, потужність. У Києві потрібно зробити декілька сміттєпереробних заводів, так званих "секторальних", у різних частинах або міста, або навіть області", — зазначив Олександр Сергієнко.

 

Нагадаємо, рішенням Київської міської державної адміністрації у бюджет на 2019 рік закладено майже 4 мільйони гривень на проектні роботи для будівництва першого в країні сміттєпереробного заводу.

 

Прослухати повну версію розмови.