Трамп скасував візит на Всесвітній економічний форум через демократів

Трамп скасував візит на Всесвітній економічний форум через демократів

Президент Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп скасував свій візит на Всесвітній економічний форум в Давосі (Швейцарія) через непримиренність демократів в питаннях безпеки кордонів країни.

Про це він написав у Twitter.

"Через непримиренність демократів в питаннях безпеки кордонів і великого значення безпеки для нашої країни, я з повагою скасовую свою дуже важливу поїздку в швейцарський Давос на Всесвітній економічний форум", — написав Трамп.

Він також висловив свої найтепліші побажання та вибачення Всесвітньому економічному форуму, який має розпочатися 22 січня.

Нагадаємо, президент США Дональд Трамп перервав зустріч з керівництвом Демократичної партії після того, як вони знову відмовилися підтримати проект будівництва муру на кордоні з Мексикою, на який передбачено витратити 5,7 млрд доларів.

З 22 грудня в США триває так званий "шатдаун" — часткове припинення роботи урядових організацій. Уряд позбулося фінансування через те, що сенат відмовляється схвалити новий бюджет, який передбачає виділення коштів на загороджувальний бар'єр вздовж кордону. Трамп відмовляється підписувати бюджет без цієї статті витрат.