Рятувальники знайшли туриста, якого 4 доби шукали в горах Карпат (аудіо)

Рятувальники знайшли туриста, якого 4 доби шукали в горах Карпат (аудіо)

Рятувальники знайшли туриста-лижника 1984 року народження, який ще 6 січня загубився разом з товаришем в районі гори Гимба Міжгірського району, що в Закарпатській області.

Про це повідомляє управління ДСНС України у Закарпатській області.

Рятувальники транспортували його до найближчого населеного пункту де передали до лікарів швидкої допомоги, наразі хлопцем опікуються медики.

Як повідомив Суспільному лікар реаніматолог Cвалявської районної лiкарнi Володимир Похил, врятований у горах турист дві доби перебуватиме у реанімації, потім його переведуть у травматологію. За словами лікаря, у врятованого обмороження рук і ніг другого ступеня, його стан стабільний. Ступінь травм поки що медики визначити не можуть. Також чоловіку знадобиться психологічна реабілітація.

Прослухати

Як повідомляють у ДСНС, хлопець 10 січня о 16.45 повідомив про те, що він знаходиться у будиночку лісників та чув звук гвинтокрила. Також він зазначив про деякі орієнтири, які бачив поруч із цим місцем, що у подальшому дозволило рятувальникам визначити точне місце знаходження хлопця.

Нагадаємо, 7 січня його товариша рятувальники відшукали у задовільному стані у підніжжя гори Стій зі сторони Свалявського району.

На фото ДСНС — турист, якого шукали 5 діб.