Прес-центр ООС: минулої доби на Донбасі жоден військовий не постраждав

Прес-центр ООС: минулої доби на Донбасі жоден військовий не постраждав

Минулої доби на Донбасі бойовики, яких підтримує Росія, 3 рази відкривали вогонь по позиціях Об'єднаних сил, жодного українського військового не поранено.

Як повідомляє прес-центр Операції об'єднаних сил, зафіксовано один випадок застосування озброєння, забороненого Мінськими угодами.

Окупанти відкривали вогонь з мінометів калібру 82 мм, великокаліберних кулеметів по позиціях українських військових в районі населеного пункту Жовте на Луганському напрямку та з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї в районі селищ Водяне та Павлопіль на Маріупольському напрямку.

У відповідь на провокації противника підрозділи Об'єднаних сил застосовували чергові вогневі засоби, в результаті чого одного окупанта було знищено та двох поранено.

Незважаючи на погіршення погодних умов, українські військові продовжують надійно контролювати дії противника на лінії зіткнення, дотримуючись умов припинення вогню.

Військовий конфлікт на частині Донбасу розпочався у квітні 2014 року. Відтоді на території частини Луганської і Донецької областей проводитися антитерористична операція, а з травня 2018 року — операція Об'єднаних сил.

Українська влада визнала Росію агресором і звинувачує Москву у збройній підтримці "ДНР" і "ЛНР". Ці організації Верховна Рада України визнала терористичними.