Руслан Горовий сьогодні презентує книгу "Усі ми родом не з Києва"

Руслан Горовий сьогодні презентує книгу "Усі ми родом не з Києва"

Журналіст, блогер та режисер Руслан Горовий сьогодні презентуватиме свою збірку новел "Усі ми родом не з Києва" у Центральній бібліотеці Солом’янки. В ефірі "ДеньПРО" він розповів про створення книги та анонсував випуск аудіокнижки.

Ведучі:

Ганна Матвійчук, В’ячеслав Ільїн

 

Збірку новел Руслана Горового називають "даниною пам’яті маленьким містам України, їхнім людям та історіям". Письменник переконаний – наші "маленькі батьківщини" мають значний вплив на нашу ментальність. І навіть ті, хто вважає себе корінним киянином, часто має далеко не київське коріння.

"Якщо ви пройдетеся по списку своїх родичів до діда-прадіда – явно хтось не з Києва. В цьому весь жарт. Всі ми родом не з Києва, всі ми приносимо в це життя якусь свою ментальність, свої думки. І ця книжка "Усі ми родом не з Києва" – про людей, про маленьку батьківщину як таку", – пояснив Руслан Горовий.

Книгу ілюстрував український художник Нікіта Тітов, автор серії плакатів "Шлях свободи. П’ять років України в плакатах Нікіти Тітова", виставка яких триває в Укрінформі до середини січня.

"Це прекрасний український геній сучасності Нікіта Тітов, наш видатний маляр, я вважаю, що це один із наших стовпів. Це просто унікальна штука, що у нього знайшовся час на мене і він приділив увагу цій книжці. Книжка вийшло просто бомбічна", – розповів Руслан Горовий.

Найближчим часом автор планує випуск аудіо-книжки, яку хоче презентувати вже наприкінці зими.

"Ми плануємо зробити аудіо-книгу "Усі ми родом не з Києва", я маю надію, в лютому або на початку березня. Мої друзі-артисти допомагають мені в цьому, як, до речі, до цього допомагали з "Конотоп земля легенд" (попередня книжка Руслана Горового – ред). Ми будемо робити український контент, заповнювати український мовний простір", – анонсував Руслан Горовий.

Як розповів митець, до участі в записі аудіокниги долучилися музиканти, актори і телеведучі.

"Запис проходить у кількох містах і на кількох студіях. Валерій Харчишин (фронтмен гурту "Друга ріка" – ред.) – один з тих, хто допомагатиме мені зробити аудіо-книжку. Я точно знаю, що буде Хливнюк (Андрій Хливнюк – вокаліст гурту "Бумбокс" – ред.), Тополя(Тарас Тополя – вокаліст гурту "Антитіла" – ред.), буде Притула (Сергій Притула – український ведучий, комік та шоумен – ред.), Ірма Вітовська (акторка театру і кіно – ред.). Людей 20 я назбирав. Всі карти відкривати я не буду. Але дуже приємно, що наші артисти з задоволенням роблять український контент", – поділився Руслан Горовий.

Презентація книги "Усі ми родом не з Києва" відбудеться сьогодні, 10 січня, о 19:00 у Центральній бібліотеці Солом’янки за адресою вул. Освіти 14а.