У Києві відбудеться Різдвяний концерт гурту "ManSound"

У Києві відбудеться Різдвяний концерт гурту "ManSound"

Шість надзвичайних голосів об'єдналися воєдино, щоб привітати своїх шанувальників з Різдвом. В програму "Музична сієста" завітали учасники вокального секстету "ManSound" Михайло Вандаловський та Вілен Кільченко та телефоном автор більшості аранжувань Рубен Толмачов, які говорили про Різдвяний концерт та їх твори, відомі своїм акапельним звучанням в усьому світі.

Ведуча:

Світлана Галась

Учасники гурту "ManSound" розповіли історії, як опинилися в цьому колективі.

"Я прийшов трошки раніше за Михайла, це було в 2011 році. Так сталося, що один з учасників пішов у сольне плавання. Тоді я дізнався від друзів, що "ManSound" шукає тенора, потім пройшов 2 кастинги і мені подзвонили й сказали, що я прийнятий. Пам'ятаю відчуття, коли вперше познайомився з колективом - це було нереальне задоволення. Те, що гурт зробив і ще зробить, є культурною спадщиною. Мені спершу складно було влитися, бо трошки хвилювався, однак мене гарно прийняти учасники гурту ", — поділився Вілен Кільченко.

За словами учасника "ManSound", він протягом багатьох років поступово входив у колектив.

"Років 12 тому мені подзвонив знайомий і запропонував заспівати на заміні з гуртом. Я подумав, що це круто, але від складності репертуару був шокований. За 2 тижні потрібно було вивчити 10 дуже складних творів. Через 4 роки мені знову подзвонили і я ще раз заспівав на заміні, тобто повільно входив у колектив. Пам'ятаю, що потім у гурта був гастрольний тур по Україні і мене вкотре запросили допомогти. Я поїхав у гастрольний тур і після цього залишився", — додав Михайло Вандаловський.

Крім того, учасники гурту розповіли, що всі вони мають диригентську освіту.

Вілен Кільченко розповів, як "ManSound" буде святкувати  25-річний ювілей.

"Ми плануємо великий тур по Україні, зараз як раз формується графік. Дуже хочемо поїхати до якомога більшої кількості міст і дати багато концертів. На них плануємо згадати старі  пісні і, можливо, напишемо нові до цих концертів", — сказав Кільченко.

Також за словами Вілена Кільченко, в колектива є директор Дмитро Виговський, який всім керує.

"В цьому гурті всі люди - професіонали, які допомагають молодшому піднятися. Вони впершу чергу гарні люди, а вже  вдругу - професіонали. Саме тому колектив і тримається 25 років. На одній творчості мало хто витримує скільки років разом. В "ManSound" переважає демократія, ми рухаємося разом, стараємося відчувати один одного", — говорив Кільченко.

Учасник гурту "ManSound" Михайло Вандаловський сказав, що раніше гурт був більш джазовим колективом.

"Сьогодні час змінюється і багатьом людям потрібна музика більш проста, але водночас і зі змістом. Наш колектив грає музику, яка є золотим перетином між музичною наповненістю і зрозумілістю для слухача", — додав Вандаловський.

На телефонному зв'язку лідер гурту, автор більшості аранжувань Рубен Толмачов поділився, за яким принципом добирає композиції.

"Я їх обирає за єдиним принципом - принципом любові. Якщо ми певну тему любимо, то ми будемо її виконувати. Смаки в колективі теж переважно збігаються. Для мене роки в "ManSound" - це більша половина життя, більша частина мене", — говорив Толмачов.

Михайло Вандаловський зауважив, що великий відсоток музики - це  спорт, навіть один з його найскладніших видів, з постійними тренуваннями, підготовкою та наукою.

"Наш колектив - це такі собі звукові акробати в музиці",  сказав Вандаловський.

За словами Вілена Кільченко, у "ManSound" відбудеться традиційний концерт.

"Цей концерт відбудеться 16 січня 0 19.00 у великому залі Національної музичної Академії. Після цього концерту, у гурта буде невеликий тур. Ми  поїдемо до Львова, Черкас та Житомира", — повідомив Кільченко.

Прослухати детальніше можете за посиланням

Фото взяте з ФБ сторінки гурту