Євген Бистрицький: Виборча рада України має допомогти громадянам зробити більш раціональний вибір

Євген Бистрицький: Виборча рада України має допомогти громадянам зробити більш раціональний вибір

Керівник відділу філософії культури, етики та естетики Інституту філософії НАН України ім. Г. Сковороди Євген Бистрицький в ефірі Українського радіо в програмі "Сьогодні.Вдень" розповів про громадську інвціативу Виборча рада України та про те, як вона допоможе україням обрати президента.
 
Чим займатиметься Виборча рада
 
Виборча рада України — це така незалежна позапартійна ініціатива, якій нас зібралося 30 і ще приєднуються люди з регіонів. Це академічне середовище, лідери громадянського суспільства, інтелектуали, експерти. 
 
Ми визначили всього 5 блоків запитань, достатньо конкретних, які хотіли б задати президентам України за допомогою членів Виборчої ради України. 
 
Ми хочемо зробити такі відкриті дебати одного кандидата. Ми будемо запрошувати, якщо вони погодяться, зустрітися по кожному з блоків, за які відповідає президент, і зробимо дебати кандидата з експертами, запрошуючи засоби масової інформації. Це будуть достатньо жорсткі, раціональні дебати, щоб ми розуміли, наскільки кандидат розуміється в цих питаннях і що він планує зробити.
 
Склад Виборчої Ради
 
Зараз у Раді 30 людей. Це Ігор Коліушко, Олексій Горань, Володимир Огризко, Зураб Аласанія, який керує Суспільним, Юрій Бураковський, Тарас Шевченко, Юрій Макаров, Ірина Бекешкіна, Павло Шеремета, Олександр Ройтбурд, Сергій Жадан, Олександр Савченко, Олександр Скипальський, Тарас Возняк, Наталія Лігачова, Ольга Айвазовська, Валерій Пекар, Дмитро Тузов і багато інших. 
 
Ми відкриті для тих, хто хотів би приєднатися до нас, очевидно, для тих, хто має вагомий авторитет серед громадянського суспільства. 
 
Незаангажованість?
 
Фактично підібралися найбільш сильні і незалежні експерти, які не будуть орієнтуватися на якогось політика, якщо і будуть, то це вже далі їх справа на виборах, які позиціонують себе як незалежні, і які хотіли б якраз допомогти нашим громадянам  і самим собі зробити більш раціональний вибір. 
 
Робота з регіонами
 
Ми уже були в регіонах. Були у Львові, правда, ще не зустрілись там з громадянським суспільством і з тими, хто цікавиться, але зустрічалися з журналістами, щоб дати їм зрозуміти, чого ми хочемо. Ми були в Краматорську і там зустрічалися вже з громадянським суспільством і також з журналістами. 
 
Слухати повну версію.