За кордоном працює близько 2-3 мільйонів українців — МВФ

За кордоном працює близько 2-3 мільйонів українців — МВФ

У Міжнародному валютному фонді розповіли, скільки українців працює за кордоном і повідомили причину збільшення трудової міграції з України.

Про це повідомляється на сайті МВФ.

"Українські органи влади змогли відновити макроекономічну стабільність і зростання після серйозної економічної кризи 2014–15 років. Проте зусилля, спрямовані на створення більш динамічної, відкритої та конкурентоспроможної економіки, не задовольняють очікувань, і економіка все ще стикається з важливими проблемами. Прямі іноземні інвестиції стримують ситуацію у складному бізнес-середовищі, тоді як велика кількість працівників шукає можливості роботи за кордоном, оскільки економічне зростання є занадто низьким для зростання доходів населення", — йдеться у повідомленні.

Читайте також — Олег Устенко: Трудові мігранти 40% зароблених коштів витрачають за кордоном

Нагадаємо, за даними Державної міграційної служби України, постійно за кордоном працюють понад 3 мільйони 200 тисяч українських громадян.

За словами головного наукового співробітника дирекції Національного інституту стратегічних досліджень Олени Малиновської, однозначної відповіді на запитання скільки трудових мігрантів в Україні немає, адже держава не відслідковує цей процес, до того ж питання, що стосуються міграції, дуже складно відслідкувати.

"Як науковець, я можу користуватися перевіреною статистикою. Статистика міграції — це статистика реєстрації. За офіційними даними, наприклад, у Росії, зареєстровано мільйон двісти тисяч українців, з них двісті тисяч тих, хто має дозволи на працевлаштування. Статус осіб, які проживають в ЄС на довгостроковій основі, мають близько півмільйона українців. Не треба забувати, що частина наших мігрантів встигла набути громадянства в інших країнах, минулого року понад 20 тисяч українців набули громадянства у країнах ЄС, начастіше в Польщі, Чехії, Румунії", — сказала вона в ефірі Українського радіо.