Піаністка- вундеркінд Христина Михайличенко розповіла про конкурсну діяльність та новий сольний альбом

Піаністка- вундеркінд Христина Михайличенко розповіла про конкурсну діяльність та новий сольний альбом

Паністка-вундеркінд з Криму Христина Михайличенко, яка має величезний список міжнародних перемог, виступила з симфонічним оркестром Українського радіо, а в останні дні 2018 року випустила сольний альбом. В ефірі Українського радіо в програмі "Сьогодні. Вдень" вона розповіла про конкурси, в яких брала участь, та про новий диск.

 

Ведуча:

Галина Бабій

 

"Я не дуже люблю конкурси. Вже 2 роки я не беру участь у конкурсах. Можливо, будуть ще конкурси, але це буде пізніше. Міжнародний конкурс молодих піаністів пам’яті Володимир Горовиця був останнім на даний період. Це був дуже професійний конкурс. Також були конкурси і за кордоном — у Бельгії та Нідерландах", — зазначила Христина Михайличенко.

Юна піаністка зауважила, якою є різниця між виступами за кордоном і в Україні.

"Коли ти граєш закордоном, там інші діти, вони усі з різних країн, у кожного своя програма. Коли ти граєш в Україні, ти приблизно знаєш, що у кого і як, і тоді, з одного боку, цікавіше слухати, а з іншого — серед своїх більша напруга", — сказала вона.

Христина Михайличенко також розповіла про особливість нового сольного альбому.

"Диск, який вийшов у останні дні 2018 року, це запис мого сольного концерту у Львівському органному залі, який відбувся 26 жовтня 2018 року. Це була дійсно дуже велика подія, оскільки програма була підготовлена досить швидка і була новою, оскільки цю програму я більше ніде не грала".

Прослухати повну версію розмови.

На фото: Наталя та Христина Михайличенки