Десятикласники теж зможуть взяти участь у пробному ЗНО – експертка

Десятикласники теж зможуть взяти участь у пробному ЗНО – експертка

В Україні сьогодні стартувала реєстрація на пробне ЗНО, яка триватиме до кінця місяця. Кому варто зареєєструватися та чого очікувати від цьогорічної вступної кампанії, в ефірі "РанокПРО"розповіла представниця громадянської мережі ОПОРА Ольга Стрелюк.

Ведучі:

Ольга Бабчук, Павло Туптинський

 

Реєстрація на пробне ЗНО триватиме з 8 по 31 січня 2019 року. Ольга Стрелюк переконана, що початок реєстрації на пробне ЗНО – це фактично старт великої кампанії зовнішнього незалежного оцінювання і вступної кампанії 2019 року.

"Я би не лякала абітурієнтів, бо вони мають 20 днів, щоб зареєструватися на пробне ЗНО, і навіть сьогодні вони ще можуть продовжувати святкувати. Але під кінець тижня їм, вочевидь, варто вже задуматися над тим, на який предмет вони реєструватимуться для участі у пробному незалежному оцінюванні", – зауважила експертка.

Ольга Стрелюк додала, що взяти участь у пробному незалежному оцінюванні можуть не тільки цьогорічні випускники.

"Український та регіональні центри (оцінювання якості освіти ­– ред.) щороку говорять про те, що пройти пробне ЗНО можуть навіть десятикласники, щоби психологічно підготувати себе до вступної кампанії 2020 року, – пояснила експертка. – Тому що пробне ЗНО – це процедура, якої всі бояться, але яка, тим не менш, готує до основного тестування".

Також вона додала, що значних змін у тестах, порівняно з минулими роками, не очікується.

"Великих новацій не буде. Разом з тим, тести з іноземних мов, як і минулого року, пропонуватимуть тест з аудіювання (сприйняття мови на слух – ред.). Тому тим, хто хоче обирати цей предмет, я би рекомендувала сходити на пробне ЗНО, бо це додаткова перевірка себе на те, як ми чуємо іноземну мову і як ми її розуміємо", – підсумувала Ольга Стрелюк.

Нагадаємо, в Україні стартувала реєстрація на пробне ЗНО. Зареєстровані учасники зможуть скласти його 16 та 23 березня, залежно від обраних предметів.